Κόσμος

Κορονοϊός Αίγυπτος: 5 νέοι θάνατοι – Στα 366 τα κρούσματα

Κορονοϊός Αίγυπτος: Συνολικά 68 άνθρωποι έχουν αναρρώσει πλήρως από τον ιό στη χώρα.

Κορονοϊός Αίγυπτος: Έχασαν τη μάχη για τη ζωή το τελευταίο 24ωρο ακόμη πέντε άτομα τα οποία είχαν διαγνωσθεί με κορωνοϊό, στην Αίγυπτο. Τα συνολικά θύματα είναι 19. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν Ινδό πολίτη και τέσσερις Αιγυπτίους. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν. Επίσης, το Υπουργείο Υγείας της χώρας επιβεβαίωσε 39 νέα κρούσματα κορονοϊού, όλα προερχόμενα από προηγούμενες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, ανεβάζοντας τα συνολικά κρούσματα στα 366 στη χώρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 12 άτομα ανάρρωσαν εντελώς και αποχώρησαν από το νοσοκομείο αναφοράς, όπου νοσηλεύονταν. Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται 10 αλλοδαποί και 2 Αιγύπτιοι πολίτες. Συνολικά 68 άνθρωποι έχουν αναρρώσει πλήρως από τον ιό στη χώρα.

Με μήνυμα στο WhatsApp μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη του Johns Hopkins University 372.563 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 168 χώρες. Οι νεκροί ανέρχονται σε 16.381 ενώ έχουν ιαθεί 100.885 πολίτες.  Την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρχίζει να χρησιμοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προκειμένου να ενημερώσει σωστά και άμεσα τους πολίτες για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό. Από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται κάποιος, μπορεί να προσθέσει στις επαφές του τον αριθμό του ΠΟΥ +41 79 475 22 09 στο WhatsApp και στη συνέχεια να στείλει απλώς το μήνυμα «Hi».

Ο Οργανισμός απαντά αμέσως με ένα διαδραστικό μενού που κατευθύνει τον ενδιαφερόμενο σχεδόν στο σύνολο των ερωτημάτων που υπάρχουν γύρω από την πανδημία που πλήττει τον πλανήτη. Πόσα κρούσματα παρουσιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο; Τι πρέπει να κάνω για να προστατευτώ; Μπορώ να ταξιδέψω; Για όλα αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν απαντήσεις και για ακόμα περισσότερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενότητα Mythbusters, όπου ο ΠΟΥ καταρρίπτει όλους τους μύθους που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Για παράδειγμα εξηγεί πως ο ιός δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια, ούτε φυσικά μπορεί κάποιος να εξολοθρεύσει τον ιό εάν καθαρίσει το σώμα του με χλωρίνη.

«Η ψηφιακή τεχνολογία μας δίνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να δώσουμε ζωτικής σημασίας πληροφορίες και να τις μεταδώσουμε πιο γρήγορα από την πανδημία. Μας βοηθάει να σώσουμε ζωές και να προστατέψουμε τις ευαίσθητες ομάδες» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγεσούς. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε πέντε γλώσσες, Αγγλικά, Κινέζικα, Αραβικά, Γαλλικά, Ρωσικά, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν και τα Ισπανικά, όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.