Ελλάδα

Αυτά είναι τα ψεύτικα γιατροσόφια για τον κορωνοϊό που πρέπει να αγνοήσετε

Κορωνοϊός γιατροσόφια: Όσο ο ιός εξαπλώνεται και μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας τόσο πληθαίνουν και οι ανακριβείς οδηγίες και τα fake γιατροσόφια.

Κορωνοϊός γιατροσόφια: Ο “φονικός” ιός έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, με τις συμβουλές στο διαδίκτυο να πληθαίνουν όλο περισσότερο και  μάλιστα πολλές από αυτές να είναι ανακριβείς και να μην ισχύουν στην πραγματικότητα. Σύμφωνα λοιπόν  με το OliveMagazine.gr αυτά είναι τα fake γιατροσόφια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Σκόρδο Μπορεί το σκόρδο να είναι ευεργετικό για την καρδιά, ωστόσο δεν μπορεί να μας προστατέψει από τη μετάδοση του κορωνοϊού, όπως αναφέρεται σε κάποια posts που κυκλοφόρησαν στα social media. Η κατανάλωση του βέβαια δεν θα σας βλάψει, αρκεί να μην το παρακάνετε με την ποσότητα και να μην νομίζετε ότι μπορείτε να αγνοήσετε όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας κατά του ιού.

Κολλοειδής άργυρος Στην αγορά κυκλοφορούν σκευάσματα κολλοειδή άργυρου, που θεωρούνται ευεργετικά ενάντια σε βακτήρια, ιούς και μύκητες. Όπως φαίνεται, το τελευταίο διάστημα κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να σκοτώσει στελέχη του κορωνοϊού, ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός δεν έχει επιστημονική βάση.

 Νερό κάθε 15 λεπτά Σύμφωνα με ένα post που κυκλοφορεί στο Facebook με συμβουλή Ιάπωνα γιατρού -αγνώστων λοιπών στοιχείων- αν κάποιος πίνει νερό κάθε 15 λεπτά θα αποβάλει κάθε ιό που ίσως έχει εισέλθει στο σώμα του από το στόμα. Η καθηγήτρια Trudie Lang του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στο BBC (www.bbc.com) ότι δεν υπάρχει βιολογικός μηχανισμός που να υποστηρίζει αυτή την ιδέα. Από την άλλη, γενικά είναι καλό να πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, αρκεί να μην νομίζετε ότι αυτό μπορεί να σας προστατεύσει από τον κορωνοϊό.

Ζεστό νερό Είναι ίσως το πιο διαδεδομένο γιατροσόφι κατά του κορωνοϊού, με όσους το αναπαράγουν να υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση ζεστού νερού «σκοτώνει» ιό. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικό αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνο, μιας και η κατανάλωση πολύ ζεστού νερού συχνά ή ακόμη και το μπάνιο με υπερβολικά ζεστό νερό, μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα.