Πόντους Βέρνμπλουμ ΠΑΟΚ: Μεγάλο “αγκάθι” συνεχίζει να αποτελεί για τον ΠΑΟΚ ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός μέσος έχει, ως γνωστόν, ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια στην ομάδα, 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, που εδώ και 15 μήνες παραμένει ανενεργό λόγω του σοβαρού τραυματισμού του και σε λίγους μήνες μπαίνει στον τελευταίο χρόνο ισχύος του.
Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους Θεσσαλονικείς και δη στο σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης σεζόν.
Οι ιθύνοντες της ομάδας εδώ και αρκετές μέρες ήδη ψάχνουν την “χρυσή τομή” για να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι η συνεργασία του συλλόγου με τον έμπειρο μέσο, ωστόσο, ο ίδιος εκφράζει διαφορετική άποψη υποστηρίζοντας πως νιώθει έτοιμος και πως μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ωστόσο, ο Αμπέλ Φερέιρα είναι δύσκολο να του δώσει χρόνο συμμετοχής, όσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα η κατάσταση με τον τίτλο, αλλά και την δεύτερη θέση.
Αυτό ίσως γίνει αν ορισμένα ματς των πλέι οφ αποκτήσουν διαδικαστικό χαρακτήρα.
Όσον αφορά τη λυση του συμβολαίου του, σύμφωνα με την Metrosport, πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του παίκτη αναφέρουν ότι ήδη έχει στείλει το μήνυμα στην πλευρά του ΠΑΟΚ ότι ζητά να πληρωθεί των 80% των συνολικών απολαβών του για να παραμείνει ελεύθερος. Αυτό βέβαια δεν αρέσει στους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για ένα ήρεμο “διαζύγιο”.
Υπενθυμίζεται, πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει τον Αύγουστο του 2018 τον 32χρονο διεθνή Σουηδό μέσο υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2021. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η ανακοίνωση του «Δικεφάλου» για τον Σκανδιναβό χαφ:
«Ο Πόντους Βέρνμπλουμ γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1986 στο Κούνγκελβ της Σουηδίας. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο το 2001 όταν και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της τοπικήςΚονγκαχέλα και το 2004 μεταπήδησε στις Ακαδημίες της Γκέτεμποργκ.
Ένα χρόνο αργότερα πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα και άρχισε να παίρνει συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Αρχικά αγωνίστηκε στην μεσαία γραμμή, που είναι και η φυσική του θέση, αλλά από το 2007 και μετά την αποχώρηση του Μάρκους Μπεργκ χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικός επιθετικός, λόγω της έφεσής του στο σκοράρισμα. Παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το 2009, πρόλαβε να μετρήσει 70 συμμετοχές και 23 γκολ, ενώ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Σουηδίας (2007), ένα Κύπελλο (2008) και έναSuper Cup (2008), ενώ πραγματοποίησε ευρωπαϊκό ντεμπούτο με γκολ κόντρα στην Μουράτα για τον 1ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League το καλοκαίρι του 2008.
Στην συνέχεια φόρεσε την φανέλα της ολλανδικής Αλκμάαρ. Πήρε φανέλα βασικού από την αρχή από τον Ρόναλντ Κούμαν, αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια για τους ομίλους του Champions League την πρώτη του σεζόν. Tην επόμενη αγωνιστική περίοδο σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στα Play Offs του Europa League κόντρα στην Ακτόμπε και την οδήγησε στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Mέχρι τον Ιανουάριο του 2012, όταν και αποχώρησε από την Ολλανδία κατέγραψε 97 συμμετοχές, 17 γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με την ΑΖ.
Επόμενος σταθμός η Μόσχα και η ΤΣΣΚΑ. Το ντεμπούτο του με την ομάδα του στρατού μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ονειρεμένο. Φανέλα βασικού στην εντός έδρας μάχη κόντρα στην Ρεάλ Μαδριτης και ένα πολύ όμορφο γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ήταν μόνο η αρχή μίας εξαιρετικής εξαετίας.
Ο Βέρνμπλουμ έγινε βασικό γρανάζι στην μηχανή της ΤΣΣΚΑ και κατάφερε να πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα Ρωσίας (2013,2014 και 2016), έναΚύπελλο (2013) και δύο Super Cup (2014, 2015). 224 συμμετοχές, 22 γκολ, 18 ασίστ, 34 παιχνίδια Champions League με τρία γκολ, όντας ένας από τους κορυφαίους μέσους του ρωσικού πρωταθλήματος.
Παράλληλα από το 2008, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, μέχρι το 2016 ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Σουηδίας, αγωνιζόμενες σε 51 παιχνίδια με δύο γκολ και τέσσερις ασίστ, ενώ είχε αγωνιστεί και με την U21 σε 24 αγώνες με έξι γκολ. Με την λήξη της σεζόν ο Πόντους Βέρνμπλουμ αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για οικογενειακούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή για την απόκτησή του και εν τέλει κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό του κερδίζοντας τον ισχυρό ανταγωνισμό”.