Φως στο τι πραγματικά συνέβη κατά την ιατροδικαστική εξέταση του νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου, ρίχνουν οι καταθέσεις του ιατροδικαστή κ. Ντιλέρνια αλλά και του γιατρού που είχε συστήσει την φαρμακευτική αγωγή για την ασθένεια από την οποία έπασχε το μωράκι των προσφύγων από τη Συρία. Παράλληλα, η αποκάλυψη του pagenews δημιουργεί εύλογο ερώτημα για πιο λόγο υπήρξαν οι αναφορές από ιατροδικαστές ότι το βρέφος των 11 μηνών είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, την ώρα που από τις καταθέσεις αλλά και τη γνωμάτευση του γιατρού δεν προκύπτει από πουθενά αυτή η πράξη.
Στην κατάθεση του στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, ο ιατροδικαστής, κ. Ντιλέρνια αναφέρει ότι από κοινού με τον ιατροδικαστή, κ. Μπουζιάνη διενήργησε εξέταση νεκροψίας-νεκροτομής στην σωρό του βρέφους. Διεπίστωσε ότι στο σώμα του βρέφους δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης, όμως στην περιοχή περιμετρικά και εξωτερικά του πρωκτού βρέθηκαν “πολλαπλές στικτικές και συρρέουσες εκδορές” καθώς και πρόσφατες ρήξεις στην είσοδο, μήκους περίπου μισού εκατοστού, ενώ σε μεγαλύτερο βάθος δεν υπήρχαν κακώσεις.
Ομοίως, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του κ. Ντιλέρνια δεν υπήρχαν κακώσεις ούτε στα γεννητικά όργανα του παιδιού. Οι εκδορές οι οποίες υπήρχαν, όπως αναφέρει στη συνέχεια, δεν αποκλείεται να προκλήθηκαν από την χρήση του φαρμακευτικού σωληναρίου.
Η κατάθεση του ιατροδικαστή αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν σε ερώτηση Αστυνομικού του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων αν οι κακώσεις θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από ανδρικό μόριο, ο κ. Ντιλέρνια απαντά “όχι, δεν θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί ούτε από κάτι παρεμφερές”, αποκλείοντας ουσιαστικά την σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους. Ενώ, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του τονίζει ότι “αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική”.
Η κατάθεση του γιατρού
Την ίδια ημέρα στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων καταθέτει και Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής Νευρολογίας του Γ.Ν. Νοσοκομείου Παίδων “Παν. & Αγλαϊα Κυριακού” ο οποίος ανέφερε ότι το βρέφος νοσηλεύθηκε το 2019 στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου, και ότι ήταν γνωστή η κλινική εικόνα του παιδιού. Μάλιστα όπως κατέθεσε, ο ίδιος σύστησε την χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου.
Σε σχετική ερώτηση Αστυνομικού, ο Καθηγητής απαντά ότι το σωληνάριο θα ήταν πιθανό να τραυματίσει το βρέφος “εφόσον η χορήγηση είναι συχνή και η τεχνική δεν είναι σωστή”. Τέλος, ο κ. Καθηγητής έκλεισε την κατάθεση του λέγοντας ότι κατά την διάρκεια της παραμονής του βρέφους στο νοσοκομείο ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του δεν αντιλήφθηκαν “τίποτα το οποίο να παραπέμπει σε παραμέληση από τη μεριά των γονιών ή οποιαδήποτε μη φυσιολογική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά”.