Συρία – Χαλέπι: Δεν έχουν τέλος οι βομβαρδισμοί των θέσεων, όσων αντιμάχονται τον καθεστωτικό στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ, από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας. Ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα φέρονται να πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς εναντίον της ανταρτοκρατούμενης επαρχίας στο Χαλέπι σήμερα, την ώρα που ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας ετοιμάζεται για μία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για την ανακατάληψη της από τις δυνάμεις των ανταρτών.
Σύμφωνα με αναφορές, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εστίασε κυρίως στην περιοχή Darret ‘Izza, γύρω από την κεντρική πόλη.
Πρόκειται για την περιοχή που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη δυτική περιοχή του κυβερνώντος κράτους. Οι βομβαρδισμοί αυτοί από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία φαίνεται να έχουν ενταθεί τις τελευταίες 24 ώρες, παρά τις αναφορές για συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για την εγκαθίδρυση κατάπαυσης του πυρός στα βορειοδυτικά της χώρας.
ΝΑΤΟ: Καμία σκέψη για στρατιωτική βοήθεια στην Τουρκία στο συριακό μέτωπο
Διπλωματική πηγή χώρας του ΝΑΤΟ τόνισε σήμερα στο πρακτορείο TASS πως η Συμμαχία δεν σκοπεύει να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην Τουρκία αν επιτεθεί στη Βόρεια Συρία. «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξουν την επίκληση του Άρθρου 5 σχετικά με τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών στις αρχές Φεβρουαρίου στην Ιντλίμπ», επεσήμανε η πηγή. Στο μεταξύ, ο συριακός κυβερνητικός στρατός ανακοίνωσε, σύμφωνα με το SANA, πως «ανακτήθηκε ο πλήρης έλεγχος δεκάδων χωριών και κωμοπόλεων στη δυτική και τη βορειοδυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου».
Σύμφωνα με τη διοίκηση του συριακού στρατού, τα περάσματα Μιζνάρ και Μουχαϊρέζ, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου και στην πόλη Σάρακεμπ, άνοιξαν ώστε να επιτραπεί στους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ο συριακός στρατός επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να συνεχίσει να απελευθερώνει τη χώρα από τρομοκράτες. Το SANA είχε μεταδώσει νωρίτερα πως συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν περίπου 30 οικισμούς στην επαρχία του Χαλεπίου, εξαναγκάζοντας ομάδες μαχητών να αποσυρθούν προς τα τουρκικά σύνορα. Μερικοί από τους οικισμούς αυτούς παρέμεναν υπό τον έλεγχο τω ανταρτών από το 2012.