Αθλητισμός

Τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Η UEFA στηρίζει την ΕΠΟ – «Δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο»

Τροπολογία ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Η UEFA εξέφρασε την πίστη της στο έργο της ΕΠΟ, έκανε σαφές ότι «δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο» και τόνισε πως δεν γίνεται να αλλάξει η νομοθεσία μεσούσης της σεζόν.

Τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος είχε συνάντηση σήμερα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020  με τον ομόλογο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν στην Νιόν, όπως ήταν προγραμματισμένο και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σλοβένος ανώτατος αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επανέλαβε την πρόθεσή του – όπως είχε εκδηλώσει αρχικά και στη συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη – να επισκεφτεί την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν εξέφρασε τη στήριξή του στην ΕΠΟ και τόνισε πως από την πλευρά της UEFA δεν προτίθεται να αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας μεσούσης της σεζόν. Τι σημαίνει αυτό για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης; Σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα δικαστούν με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος για την παράβαση της πολυιδιοκτησίας κάνει λόγο για υποβιβασμό και όχι για αφαίρεση βαθμών, όπως προβλέπει η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση.

Οποιαδήποτε αλλαγή μεσούσης της σεζόν, θα πρέπει να εγκριθεί και να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί για οποιαδήποτε αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικα. Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να έχει ισχύ, εάν δεν το δεχθούν και το αποφασίσουν τα ποδοσφαιρικά όργανα.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο της UEFA, ο Ευάγγελος Γραμμένος συνοδευόμενος από τον Ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ΛεωνίδαΘωμαΐδη, είχαν συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκή ομοσπονδίας.