Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο NBA: “Έσπασε” το φράγμα των 10.000 πόντων

Γιάννης Αντετοκούνμπο NBA: Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς με μία ακόμη πληθωρική εμφάνιση πήρε την ομάδα του από το χεράκι και την οδήγηση σε άλλη μία νίκη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άλλη μία χορταστική εμφάνιση του Έλληνα σούπερ σταρ έμελλε να χαρίσει το ροζ φύλλο αγώνα στους Μιλγουόκι Μπακς. Ο “Giannis” ανέλαβε να κερδίσει μόνος του τους Σικάγο Μπουλς και με μια μαγική εμφάνιση το έπραξε χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. ο 25χρονος σημειώνοντας το 4ο τριμπλ νταμπλ της φετινής σεζόν έσπασε το φράγμα των 10.000 πόντων προκαλώντας δέος με τους συνολικούς του αριθμούς.

Ο Αντετοκούνμπο τη φετινή σεζόν βάζει πλώρη για τον μεγάλο στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα και το δαχτυλίδι. Ο Έλληνας φόργουορντ σε κάθε παιχνίδι δίνει τον καλύτερο εαυτό του, αποτέλεσμα οι Μπακς να βρίσκονται στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ο Γιάννης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους (11/15 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/9 βολές), 14 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ (είχε και 8 λάθη) σε 31 λεπτά συμμετοχής. Με τους 28 πόντους που σημείωσε ο «Greek Freak» ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην καριέρα του (έχει 10.004). Ο Αντετοκούνμπο χρειάστηκε 507 ματς για να φτάσει στο συγκεκριμένο επίτευγμα. Εξαιρετικός ήταν και ο Κρις Μίντλετον που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους (10/13 σουτ), 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Για τον Σικάγο ο Ζακ ΛαΒίν είχε 24 πόντους και ο Κρις Νταν 15.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

«Ευχαριστώ το Θεό. Είμαι σε μια θέση που δεν φανταζόμουν ποτέ όταν ερχόμουν στο ΝΒΑ. Τώρα έχω 10.000 πόντους, μπορώ να φτάσω στους 20.000 ή στους 30.000… Είναι στο χέρι μου. Νιώθω ευλογημένος και περήφανος για ό,τι έχω πετύχει, για όσους με έχουν βοηθήσει σε όλη την καριέρα μου να φτάσω ως εδώ. Όμως η δουλειά μου δεν έχει τελειώσει. Βλέπω τι έχω καταφέρει, αλλά σκέφτομαι τι ακολουθεί. Έχουμε μακρύ δρόμο και πρέπει να κοιτάμε μπροστά».