Πολιτική

Κυβερνητικοί κύκλοι: “Χρειάστηκαν 718 λέξεις για να στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση Σακελλαροπούλου”

Κυβερνητικοί κύκλοι: Με τον δικό τους τρόπο σχολιάζουν οι κυβερνητικές πηγές τον πρώην πρωθυπουργό και το πως επέλεξε να δηλώσει τη στήριξή του προς το πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κυβερνητικοί κύκλοι: Σε σκωπτικό ύφος σχολίασαν οι κυβερνητικές πηγές τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την απόφασή του να στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. «Χρειάστηκαν 718 λέξεις για να πει ο κ. Τσίπρας ένα απλό “ναι” στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση δεν του ήταν εύκολη. Γνωρίζουμε επίσης ότι στη διαδρομή του πάντα συνόδευε τις πολιτικές του πιρουέτες με δηλώσεις υψηλών ντεσιμπέλ», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

«Κρατάμε το γεγονός ότι η ευρεία πλειοψηφία στην οποία αποσκοπούσε η συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού, σχηματίζεται στη Βουλή κι αυτό είναι απολύτως θετικό για τη δημοκρατία μας. Τα υπόλοιπα απευθύνονται στο κομματικό στελεχικό του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας αφορούν», συνέχισαν και κατέληξαν πως “θα συμφωνήσουμε πάντως σε μια και μόνη διαπίστωση του κ. Τσίπρα: ότι Μητσοτάκης δεν θα γίνει».

Στέλιος Πέτσας: «Ενωτική υποψηφιότητα η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε τονίσει πως: «Η απόφαση του πρωθυπουργού να προταθεί η κυρία Σακελλαροπούλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία νέα δεκαετία, σε μία νέα εποχή, σε μία χώρα που βγαίνει από μία δεκαετή κρίση και ελπίζει σε μία εθνική αναγέννηση. Τι καλύτερο από μία γυναίκα να συμβολίσει αυτήν την εθνική αναγέννηση. Η πρότασή μας για να έχουμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μία επιλογή ενωτική, προοδευτική και αξιοκρατική». «Ελπίζουμε να τη θεωρήσουν έτσι και οι άλλες πτέρυγες της Βουλής», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι “το Σύνταγμα και η πολιτική παράδοση των τελευταίων δεκαετιών αναδεικνύουν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που προτείνεται από τον πρωθυπουργό πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά ευρύτερης συναίνεσης”.