Πολιτική

Παύλος Χρηστίδης: Θα έπρεπε να είχε συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Παύλος Χρηστίδης: Θα έπρεπε να είχε ήδη συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, με αντικείμενο τα ελληνο-τουρκικά: αυτό δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Παύλος Χρηστίδης:Όπως είπε συγκεκριμένα, «πρέπει όλοι να κάνουν τη δουλειά τους και εμείς να ασχολούμαστε με τα μεγάλα, σοβαρά ζητήματα. Διότι βλέπω ότι την ίδια ώρα που εμείς τρέχουμε προς μία κατεύθυνση και ασχολούμαστε με τα ζητήματά μας, η Τουρκία κάνει προκλητικές ενέργειες, δεν αναγνωρίζει τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα. Εκεί έπρεπε ήδη να έχουμε κάνει ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, για να έχουμε μία ενιαία στρατηγική και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απέναντι στο ΝΑΤΟ και απέναντι στην Τουρκία», τόνισε ο Π. Χρηστίδης.

Ερωτηθείς για τη στάση της Αστυνομίας στα πρόσφατα επεισόδια, «το Σύνταγμα και οι νόμοι δείχνουν το τι πρέπει να κάνει η Αστυνομία. Και επομένως θα πρέπει να εφαρμόζει την προστασία του πολίτη σε όλη τη χώρα, για όλα τα ζητήματα, είτε αυτά αφορούν τους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους, είτε αφορά τη διακίνηση των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, είτε αφορά την ανατίναξη ενός ΑΤΜ οπουδήποτε στη χώρα. Ένα πράγμα σίγουρα δεν είναι η Αστυνομία: Η Αστυνομία δεν είναι τιμωρός», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ για να προσθέσει:

«Δεν έχει την αρμοδιότητα εκείνη την ώρα να τιμωρήσει κανέναν. Αυτό μπορεί να το κάνει η Δικαιοσύνη, μετά την προσαγωγή και τη σύλληψη. Κι επομένως, θα πρέπει όλα τα βίντεο και ό,τι φωτογραφίες υπάρχουν να διερευνηθούν και αναλόγως να υπάρξει μία πορεία η οποία μπορεί να ξεκινήσει από ΕΔΕ και να οδηγήσει σε ο,τιδήποτε άλλο. Σε αυτό, νομίζω, δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί. Δεν μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τέτοια βία. Επομένως, οφείλω να πω, διαβάζοντας την Εφημερίδα των Συντακτών πριν από ένα χρόνο, ότι στην αντίστοιχη πορεία για τη 17 Νοέμβρη είχαν γίνει πάνω από 60 προσαγωγές, είχε χρησιμοποιηθεί βία και τότε είχαν καταγγελθεί πάρα πολλά περιστατικά. Να θυμίσω ότι υπάρχει προληπτική προσαγωγή ανθρώπων από καφετέριες τα προηγούμενα χρόνια, να θυμίσω το περιστατικό της Βούλας Γεωργάκη, της δικής μας συνδιακαλίστριας».

Ερωτηθείς, τέλος, για το πρόγραμμα «Ελλάδα ξανά», ο Π. Χρηστίδης είπε πως «είναι προφανές πως είναι σημαντικό να υπάρχουν οικονομικά κίνητρα για τους φίλους μας οι οποίοι έχουν φύγει στο εξωτερικό. Είναι σημαντικότερο όμως να δούμε το γιατί έφυγαν. Έφυγαν λόγω της μιζέριας, της γκρίνιας, της απαισιοδοξίας που οφείλεται στην αδιαφάνεια, στην καθυστέρηση της δικαιοσύνης, στην αναξιοκρατία.

Άρα, πρώτον, πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτήν την αντιμετώπιση των ζητημάτων. Επομένως, ανοιχτές θεσμικές διαδικασίες, όχι διορισμένους προέδρους σε νοσοκομεία και δεκτούς στα νοσοκομεία 80χρονους που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστεία. Δεύτερον, θεσμικές διαδικασίες στον τρόπο με τον οποίο δίνουμε στην επιχειρηματικότητα κίνητρα. Τρίτον, να σεβαστούμε τους ανθρώπους που έμειναν. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί υποτιμάμε τους ανθρώπους οι οποίοι έμειναν εδώ και τους χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες.

Είναι πολύ σημαντικό να μη φύγουν και άλλοι. Και για να μη φύγουν και άλλοι, δεν μπορείς να λες σε αυτούς “πάρτε 200-300 € , δουλέψτε μαύρα υπό συγκεκριμένες συνθήκες” και το κράτος να μην εγγυάται ότι ο εργοδότης, θα επιστρέφει κομμάτι των κερδών του στους εργαζόμενούς του, γιατί και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ βασικό καθώς ο εργαζόμενος είναι ο πρωταγωνιστής στην κερδοφορία μίας επιχείρησης. Επομένως, πρέπει η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση», κάλεσε τη ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο