Οι επιτυχημένες πορείες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκαρη στον χώρο του τένις ανοίγουν νέους ορίζοντες και δρόμους στο χώρο της γυμναστικής. Πέραν του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, δύο αθλήματα που γυμνάζουν αρκετά το σώμα, οι Έλληνες αναζητούν νέες επιλογές, τρόπους να γυμναστούν και να χάσουν θερμίδες ευχάριστα. Το τένις ανθίζει στη χώρα μας με όλο και περισσότερους να στρέφονται στο συγκεκριμένο άθλημα.
Σύµφωνα µε τον ερευνητή επιδηµιολόγο Ralph Paffenbarger από τη Σχολή Δηµόσιας Υγείας του Πανεπιστηµίου του Χάρβαρντ, ο οποίος µελέτησε πάνω από δέκα χιλιάδες ανθρώπους για µια περίοδο 20 ετών σε µια µεγάλη µελέτη πάνω σε αποφοίτους (College Alumni Health Study) τρεις ώρες τένις την εβδομάδα μπορούν να γυμνάσουν το σώμα πολύ καλύτερα από άλλα αθλήματα.
Σε βοηθά να βελτιώσεις:
- Την αεροβική και αναερόβια φυσική σου κατάσταση, καίγοντας λίπος και βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή σου υγεία
- Την ταχύτητα, κυνηγώντας την µπάλα σε κάθε σηµείο του γηπέδου
- Το συντονισµό, καθώς πρέπει να πάρεις την κατάλληλη θέση για να χτυπήσεις σωστά το µπαλάκι
- Την ευλυγισία, χάρη στις γρήγορες και απότοµες εκτάσεις που κάνει το σώµα για να επιστρέψεις το µπαλάκι προς τον αντίπαλό σου
Όταν θα είσαι στο γήπεδο, όσο περισσότερο µπορείς να δουλεύεις τα πόδια τόσο περισσότερο θα βελτιώσεις το αγωνιστικό σου πλεονέκτηµα. Δε θέλεις να είσαι ποτέ σταθερός στο έδαφος. Αν δεις τους επαγγελµατίες του τένις, οι φτέρνες τους είναι πάντα ελαφρώς ανασηκωµένες, µε το βάρος τους στο µπροστινό µέρος του πέλµατος. Για να το πετύχεις κι εσύ, κάνε σχοινάκι και σταύρωνε τα πόδια σου ανάµεσα σε κάθε άλµα. Φρόντισε να ξεκινήσεις µαθήµατα µε κάποιον προπονητή για να µάθεις την τεχνική, αλλιώς το πιο πιθανό είναι ότι θα κυνηγάς το µπαλάκι για 45 λεπτά – και αυτό δεν είναι τένις (βασικά δεν είναι καν σπορ). Παίζοντας τένις καις περισσότερες θερµίδες απ’ ό,τι κάνοντας αεροβική (430 θερµίδες σε 30 λεπτά).