Καιρός: Πολλά προβλήματα με πλημμυρικά επεισόδια και καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και στη Δυτική Ελλάδα, προκάλεσε η σύντομη κακοκαιρία από τη νύχτα της Δευτέρας έως και το πρωί της Τετάρτης.
Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά και βόρεια διαμερίσματα της χώρας. Μάλιστα, σε κάποιους σταθμούς των δυτικών ηπειρωτικών περιοχών το ολικό ύψος βροχής ξεπέρασε τα 80 χιλιοστά, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Πύργου Ηλείας, όπου έφτασε τα 108 χιλιοστά. Ακολούθησαν Ζίτσα Ιωαννίνων (82 χιλιοστά), Αμαλιάδα (79 χιλιοστά), Δερβίζιανα Ιωαννίνων (68 χιλιοστά) και Ασπράγγελοι Ιωαννίνων (65 χιλιοστά).
Παράλληλα, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περί τους 16.000 κεραυνούς εντός της ελληνικής επικράτειας, με τους 6.000 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά και τους υπόλοιπους 10.000 πάνω από τη θάλασσα. Δυστυχώς, δύο εξ αυτών χτύπησαν δυο ανθρώπους στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας και στη Μυρσίνη Λεχαινών με αποτέλεσμα τον θάνατό τους.
Τέλος, καταγράφηκαν δύο ανεμοστρόβιλοι στην Αμαλιάδα και στην Καλαμάτα, καθώς και τρεις υδροσίφωνες, ένας στον Αμβρακικό Κόλπο στην ευρύτερη περιοχή της Αμφιλοχίας και δύο στη Ρόδο. Την Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.