Ελλάδα

Πεύκη: Επίθεση με γκαζάκια σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ

Πεύκη: Στόχος αγνώστων έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένα υποκατάστημα ΕΛΤΑ στην περιοχή.

Πεύκη: Υποκατάστημα ΕΛΤΑ στην Πεύκη και συγκεκριμένα στην οδό Βαρβαρέσσου, έγινε στόχος δραστών. Άγνωστοι τοποθέτησαν στην πρόσοψη του υποκαταστήματος αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό από γκαζάκια. Ο μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκαλώντας υλικές ζημιές στο κτίριο. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Τα στατιστικά της ΕΛ.ΑΣ για την εγκληματικότητα

Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στους δείκτες εγκληματικότητας αδικημάτων του κοινού εγκλήματος, κατά της οικονομίας, παράνομης διακίνησης μεταναστών, συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων, καθώς και την αποτίμηση της συνολικής δραστηριότητας της Αστυνομίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2019, έδωσε στην δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Τα στοιχεία παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς δίνουν την διακύμανση της εγκληματικότητας, σε σύγκριση και με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2018, καταγράφονται λιγότερες κλοπές τροχοφόρων και ανθρωποκτονίες, ενώ αύξηση παρουσιάζουν οι ληστείες και οι κλοπές – διαρρήξεις. Σε γενικές γραμμές, το Α’ εξάμηνο του 2019, καταγράφονται διακυμάνσεις στη συχνότητα διάπραξης συγκεκριμένων αδικημάτων, που παρουσιάζουν επιμέρους αυξομειώσεις, με βάση τις τοπικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Περιφέρειας.

Κλιμακούμενες μειώσεις, αλλά σημαντικές σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται όμως και στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων, όπως οι υποθέσεις πνευματικής ιδιοκτησίας (67,1%), οι υποθέσεις εκβιάσεων (47%), οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης (35,1 %), οι υποθέσεις λαθρεμπορίου (29,5%), οι υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων (16,8%), οι υποθέσεις για όπλα (4,3 %), οι υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας (10%), οι υποθέσεις για ναρκωτικά (8,2 %) και οι υποθέσεις πλαστογραφίας (3,4).