Ελλάδα

Ναυτική Βάση στη Λέρο: Συνεχίζεται το θρίλερ με την απώλεια στρατιωτικού υλικού

Σε εξέλιξη η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε “καραντίνα” συνεχίζει να είναι από το απόγευμα της Δευτέρας η Ναυτική βάση στη Λέρο από την οποία “χάθηκε” στρατιωτικό υλικό. Ήδη στο νησί βρίσκεται και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής που ερευνά μαζί με τους ειδικούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα στοιχεία των ερευνών δείχνουν εμπλοκή συγκεκριμένων ατόμων και για το λόγο αυτό η αντιτρομοκρατική έχει σφίξει τον κλοιό γύρω τους.

Εκτός από το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στο νησί βρίσκεται και κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Και όλοι μαζί έχουν βάλει σε “καραντίνα” τη ναυτική βάση προσπαθώντας να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ της απώλειας του στρατιωτικού υλικού από τις αποθήκες. Η υπόθεση θυμίζει έντονα την υπόθεση της 17Ν που το 1989 είχε κλέψει οπλισμό από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα.

Ήδη οι αρχές ερευνούν το υλικό που υπάρχει από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που διαθέτει η αποθήκη. Παράλληλα η αντιτρομοκρατική με τα ειδικά μηχανήματα που διαθέτει θα σαρώσει τις τηλεφωνικές κλήσεις και ειδικότερα όλων εκείνων που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη και που γνώριζαν κωδικούς ασφαλείας αλλά και το περιεχόμενό με τον οπλισμό. Ενώ θα υπάρξει και πλήρης έρευνα με τις καταθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού.

Με δεδομένο ότι η τελευταία καταμέτρηση έγινε στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 , οι αστυνομικοί δεν έχουν εικόνα για τους εννέα μήνες αλλά μόνο για τους τρεις τελευταίους θα πρέπει να βάλουν στο μικροσκόπιο και την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά σε πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την τελευταία καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι λείπουν πυρομαχικά και συγκεκριμένα δύο φορητά αντιαρματικά όπλα, οπλοβομβίδες, 22 χειροβομβίδες, νάρκες, σφαίρες, βραδύκαυστο φιτίλι, αλλά και καύσιμα. Με τα μέχρις στιγμής στοιχεία των ερευνών ενισχύεται το σενάριο που θέλει η κλοπή να έγινε από άτομα εκ των έσω ενώ εξετάζεται ακόμη και το σενάριο της λάθους καταμέτρησης.