Αθλητισμός

Λεονάρντο Κούτρης: Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του από το Champions League

Λεονάρντο Κούτρης: Ο Πέδρο Μάρτινς δεν συμπεριέλαβε τον νεαρό αμυντικό στη λίστα για τα παιχνίδια των ομίλων του Champions League.

Λεονάρντο Κούτρης: Ο Ολυμπιακός έστειλε στην UEFA την ευρωπαϊκή του λίστα για τους αγώνες των ομίλων του Champions League, με τον Πέδρο Μάρτινς να μην συμπεριλάβει σε αυτής τον διεθνή αριστερό μπακ. Ο Πορτογάλος προπονητής έκρινε ότι δεν “χωρούσε ” στη λίστα καθώς έχεις άλλους ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν και στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σύμφωνα με το Sportime, o Κούτρης ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του από την ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού. Ο διεθνής μπακ είχε προ ημερών συνομιλία με τον Μαρτίνς και δεν πίστευε πως θα έμενε εκτός 23άδας. Ο διεθνής μπακ του Ολυμπιακού έχει χάσει φέτος τη θέση του βασικού αριστερού οπισθοφύλακα από τον Τσιμίκα, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις.

Το δίλημμα του Μάρτινς

Ο Πέδρο Μαρτίνς εκτιμά απεριόριστα τις ικανότητες και τον ταπεινό χαρακτήρα του Κούτρη. Η απόφαση να τον αφήσει εκτός ευρωπαϊκής λίστα δεν ήταν εύκολη, αλλά δεν “χωρούσε”. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στη λίστα για τα παιχνίδια του Champions League πήρε 4 στόπερ, 3 πλάγιους μπακ και ένα πολυεργαλείο. Έτσι ήταν δεδομένο πως όταν ένας εκ των Τσιμίκα ή Κούτρη βρίσκεται στην ενδεκάδα, ο άλλος θα είναι εκτός αποστολής, καθώς κατά πάσα πιθανότητα στον πάγκο θα βρίσκεται είτε ο Τοροσίδης, είτε ο Γκασπάρ που μπορούν να αγωνιστούν και στα δύο άκρα της άμυνας.

Αν ο Μαρτίνς επέλεγε τον Κούτρη τότε θα έπρεπε να αφήσει εκτός λίστας τον Τσιμίκα. Ωστόσο ο δεύτερος ήταν εξαιρετικός στα προκριματικά, και εντυπωσιακά βελτιωμένος ανασταλτικά σε σχέση με πέρσι. Ο Κούτρης θα είναι σίγουρα στα βασικά πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού για τα παιχνίδια εντός των συνόρων.

Ο Κούτρης βέβαια παρά την απογοήτευσή του έδειξε τις προηγούμενες ημέρες πόσο σωστός επαγγελματίας είναι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Κόκκινου Πρωταθλητή”, ο Πέδρο Μαρτίνς έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από τη στάση που είχαν στις τελευταίες προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έμειναν εκτός της ευρωπαϊκής λίστας.