Κόσμος

Γερμανία: Χώρισε τον κροίσο σύζυγο της για Αφγανό πρόσφυγα

Γερμανία: Η όμορφη ιστορία της Κάτιας και του Ταρέκ που ξεκίνησε από την εγκατάσταση ενός συστήματος ιντερνέτ.

Γερμανία: Μία ιστορία από αυτές που θα μπορούσαν να γίνουν μυθιστόρημα ; ή και ταινία στο Χόλυγουντ, είναι εκείνη της Κάτια Αλμπρεχτ και του 31χρονου πρόσφυγα από το Αφγανιστάν Ταρέκ. Η Κάτια ήταν παντρεμένη με τον Τέο Αλμπρεχτ Τζούνιορ, συνιδιοκτήτη της αυτοκρατορίας σούπερ μάρκετ Aldi Nord και έναν από τους δέκα πλουσιότερους άνδρες της Γερμανίας, με κεφάλαιο 15,7 δισ. Ευρώ.

Ο Ταρέκ έφτασε στη Γερμανία το 1996 και πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην οικία των Aλμπρεχτ ως τεχνικός για την εγκατάσταση ενός συστήματος Ιντερνέτ. Μια λεπτομέρεια που έχει διαφύγει από αρκετούς ήταν ότι η Κάτια Αλμπρεχτ είχε χωρίσει ανεπίσημα από τον σύζυγό της από το 2015 – αφού πρώτα οι δυο τους συμφώνησαν σε μια μεγάλη μηνιαία διατροφή – ώστε να ζήσει τον έρωτά της με τον Ταρέκ.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη «Bild», η γέννηση του πρώτου παιδιού του ζεύγους ώθησε την Κάτια στην απόφαση να «τακτοποιήσει» την κατάσταση και να ζητήσει επισήμως διαζύγιο. «Αυτό που συνέβη στην Κάτια ήταν πως βαριόταν πάρα πολύ τη ζωή της», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα μία φίλη της πλούσιας Γερμανίδας, από αυτές που πάντα βρίσκονται να μιλήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις. «Τα συνεχή μέτρα ασφαλείας, η απομόνωση, οι κοινωνικοί περιορισμοί. Χρειαζόταν κάτι ενδιαφέρον.

Το παιδί και η αφγανική κουλτούρα

Η Κάτια έχει ήδη αποδεχθεί πως η αφγανική κουλτούρα θα πρέπει να παίξει έναν ρόλο στην ανατροφή του γιου που απέκτησε με τον Ταρέκ. Εκείνος ασχολείται αυτό το διάστημα με την κατασκευή μίας νέας οικογενειακής οικίας στο Μέερμπους της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και το ζευγάρι ελπίζει πως το διαζύγιο θα τους εφοδιάσει με αρκετούς πόρους ώστε να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους. Σχεδιάζουν μάλιστα να φέρουν τους γονείς του Ταρέκ να ζήσουν μαζί τους κάτω από την ίδια στέγη.

Κανένα πρόσκομμα από τον Τέο Aλμπρεχτ Τζούνιορ

Ο 69χρονος δισεκατομμυριούχος πρώην σύζυγος της Κάτιας δεν δημιουργεί προσκόμματα στο ζευγάρι καθώς έχει κουραστεί με τα δικαστήρια, έπειτα από μία περίπλοκη μάχη κληρονομιάς. Οσο για τον 31χρονο Ταρέκ, αυτός παρουσιάζεται ήδη από τον γερμανικό Τύπο ως πρότυπο επιτυχημένης ενσωμάτωσης, μια διαδικασία την οποία ξεκίνησε το 1996 όταν έφτασε στη Γερμανία από την Καμπούλ και βρήκε προσωρινή διαμονή σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Ασάφενμπουργκ της Βαυαρίας.

Η εκπαίδευση του Ταρέκ

Εκεί ο Ταρέκ γράφτηκε για πρώτη φορά σε γερμανικό σχολείο. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Εσση, όπου ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 2003 συμμετείχε σε έναν σχολικό διαγωνισμό δημιουργικής γραφής – καταλαμβάνοντας μάλιστα μία από τις πρώτες θέσεις. Το 2008 ονειρευόταν να σπουδάσει στην Κολωνία και να κάνει κατόπιν μεταπτυχιακές σπουδές ως ηχολήπτης στο Λονδίνο, η ανάγκη όμως να αποκτήσει δικό του εισόδημα τον ώθησε να αναζητήσει δουλειά σε έναν πάροχο υπηρεσιών Ιντερνέτ και να επισκεφθεί τελικά το σπίτι της Κάτια Αλμπρεχτ. Κάτι που άλλαξε για πάντα τη ζωή του.