Αθλητισμός

Ντανιέλ Ποντένσε: Κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Πορτογαλίας

Ντανιέλ Ποντένσε: Οι καταπληκτικές του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό τον έφεραν στην Εθνική Πορτογαλίας.

Ντανιέλ Ποντένσε: Ο Φερνάντο Σάντος κάλεσε τον Πορτογάλο άσο στην Εθνική Πορτογαλίας για τα παιχνίδια με Σερβία και Λιθουανία για τα προκριματικά του Euro 2020. Η Πορτογαλία αγωνίζεται με Σερβία (7/9) και Λιθουανία (10/9) για τα προκριματικά του Euro 2020, με τον Φερνάντο Σάντος να καλεί για πρώτη φορά τον Ντάνιελ Ποντένσε. Έτσι, o 23χρονος αριστερός εξτρέμ θα βρεθεί για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Ποντένσε είχε συμμετέχει στο παρελθόν στις Κ16 και Κ21 ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ θα βρει και τον συμπαίκτη του Ζοσέ Σα. Στην προεπιλογή του Σάντος βρισκόταν και ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος ωστόσο τραυματίστηκε και υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση.

Ο Σα είχε κληθεί και στις αναμετρήσεις με Ελβετία και Ολλανδία για τα playoffs του UEFA Nations League, τον οποίο και κατέκτησαν οι Πορτογάλοι, αλλά είχε μείνει στον πάγκο.

Υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση ο Σεμέδο

Την Πέμπτη (29/8) η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε ότι ο Πορτογάλος στόπερ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αρθροσκοπικής μερικής έξω μηνισκεκτομής δεξιού γόνατος, από τον γιατρό της ομάδας και διευθυντή του θεραπευτηρίου Metropolitan, Χρήστο Θέο.

Ο 25χρονος αμυντικός θα εξέλθει σήμερα από το νοσοκομείο και θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης ώστε να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις υποχρεώσεις της ομάδας. Υπενθυμίζεται ότι ο Σεμέδο τραυματίστηκε στο προ ημερών νικηφόρο (1-2) παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ στη Ρωσία και έγινε αλλαγή (τον αντικατέστησε ο Παπέ Σισέ).

Ο Σεμέδο θα χάσει την πρεμιέρα (17-18/9) των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ θα τρέξει να προλάβει το ματς της δεύτερης αγωνιστικής (1-2/10). Όσον αφορά στις εγχώριες διοργανώσεις θ’ απουσιάσει από το ματς με την ΑΕΛ στη Λάρισα (1/9, 19:15), το εντός με τον Βόλο (14/9, 21:30), το αιώνιο ντέρμπι εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό (21/9) για την δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη αντίστοιχα αγωνιστική της Super League 1.