Διονύσης Αλέρτας: Συνέντευξη στην εκπομπή Καλοκαίρι #not έδωσε ο γνωστός σεφ, ο οποίος προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με πρότερες δηλώσεις του για το θέμα που προέκυψε μετά την καταγγελία εργαζομένου στο μαγαζί του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα. “Μου έχουν τύχει και μένα ατυχήματα, και να καείς και να κοπείς, εγκαύματα σοβαρά. Έχει τύχει να τσακωθούν βοηθοί μου και λύνεται η παρεξήγηση αμέσως μετά. Δεν είναι κάτι το οποίο θα συνεχιστεί. Τώρα αυτό με το λάδι που αναφέρουν δεν γίνεται ποτέ από την εργοδοσία. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν έγραψα ότι συμβαίνει να καις τον άλλον με λάδι. Αυτό είναι απάνθρωπο. Αλλά πιστεύω ότι επειδή είμαι 20 χρόνια στο χώρο και θα καείς μόνος σου και θα κοπείς μόνος σου και μπορεί να διαπληκτιστείς με κάποιον συνάδελφό σου… Οι μάγειρες μπορεί να τσακωθούν μεταξύ τους, τι φταίει ο προϊστάμενος ή ο ιδιοκτήτης; Εγώ αυτό ανέφερα και στην ουσία είπα τη γνώμη μου. Δεν είπα ότι είναι λογικό να καις τον άλλον με λάδι. Είναι απάνθρωπο και κατακριτέο από όλους μας. Αλλά σίγουρα σε μια κουζίνα, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα δεν είναι αγγελικά πλασμένα. Και στο χώρο σας και στην οικοδομή και παντού υπάρχουν οι φωνές…
Και θα βριστείς και τα πάντα. Αλλά μετά είστε μια ομάδα και πάλι. Μου έχουν τύχει και μένα ατυχήματα, και να καείς και να κοπείς, εγκαύματα σοβαρά. Έχει τύχει να τσακωθούν βοηθοί μου και λύνεται η παρεξήγηση αμέσως μετά. Δεν είναι κάτι το οποίο θα συνεχιστεί. Τώρα αυτό με το λάδι που αναφέρουν δεν γίνεται ποτέ από την εργοδοσία. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο».
Οι δηλώσεις του Διονύση Αλέρτα
Εδώ και αρκετά χρόνια διαγράφει τη δική του επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής. Έχει συνεργαστεί με βραβευμένα εστιατόρια όπως η «Σπονδή», το “Gaspar” και το “Balthazar”. Σε ηλικία 24 ετών ο Διονύσης Αλέρτας εργάστηκε δίπλα στον γνωστό Γάλλο chef patissier Gilles Marchal στο εστιατόριο «Σπονδή». Πλέον υποδέχεται τον κόσμο στον πιο υπέροχο gourmet pastry προορισμό που δεν είναι άλλος από το δικό του μαγαζί στην Κάτω Κηφισιά που λέγεται «Criollo». Στο επίκεντρο των προσπαθειών τους βρίσκεται η επιθυμία τους να προσφέρουν γλυκό υψηλής ποιότητας. Για αυτό εστιάζουν με πάθος στο τρίπτυχο αγνές πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας, κορυφαίο αισθητικό κριτήριο & πρωτοποριακή τεχνογνωσία, ώστε να απολαμβάνετε τις πιο ξεχωριστές γλυκές δημιουργίες.
Ο Διονύσης Αλέρτας είναι και καθηγητής Ζαχαροπλαστικής στα ΙΕΚ «Ακμή» όμως παραδίδει και σεμινάρια. Συνεργάζεται με πολλά μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει μόνιμη συνεργασία με κορυφαία, παγκόσμια εταιρεία σοκολάτας.