Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Η Βουλή υπερψήφισε την άρση της ασυλίας του

Παύλος Πολάκης: Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου υπερψήφισε την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Με 163 "ναι", αίρεται η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Πολάκης: Υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας τάχθηκαν 163 βουλευτές, στην ψηφοφορία η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε προ ολίγου. Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί για το θέμα από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι η δίωξή του είναι αηθής και αποτελεί πράξη εκδίκησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο να αναφέρεται σε “προαποφασισμένη απόφαση”.

“Φυλακή δεν θα με βάλετε – Ψηφίστε τώρα”

Ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε στο βήμα κρατώντας έναν μεγάλο όγκο εγγράφων, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του, αναφερόμενος σε πολιτική δίωξη και αήθη πράξη εκδίκησης προς εκείνον. Η πρώτη στιγμή έντασης έλαβε χώρα όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε παρατήρηση από τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, όσον αφορά τον χρόνο της ομιλίας του. Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι βρίσκεται στα μισά και στη συνέχεια ο κ. Τασούλας τον προέτρεψε να μπει στο θέμα. «Αυτό είναι το θέμα όχι αν είπα στον Πουλή σκάσε», τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι στα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν για την ανάγκη λήψης πιστοληπτικής γραμμής, ενώ πλέον δείχνει ότι «δεν ανακατεύεται, λες και η Ελλάδα τρέχει σε πράσινα λιβάδια με ξέπλεκες κοτσίδες». Έπειτα, ο κ. Πολάκης έκανε αναφορά στις δύο του κόρες, τη Σταυρούλα που σπουδάζει στη Νομική και την Πέρσα η οποία πέρασε στην Ιατρική και μάλιστα ήταν παρούσα στη συνεδρίαση.

«Ξέρετε τι μου λένε τα παιδιά μου; Είμαστε περήφανες για σένα, εσάς για το λένε τα παιδιά σας;», τόνισε απευθυνόμενους στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας: «Όσο και να προσπαθήσετε, φυλακή δεν θα με βάλετε». Η ομιλία του, έκλεισε με… δυο μαντινάδες και τη φράση «ψηφίστε τώρα».

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η απόφαση είναι προαποφασισμένη και τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τη διαδικασία, κάτι που εν τέλει έγινε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση παρέστη και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να τοποθετηθεί υπέρ του Παύλου Πολάκη, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, ωστόσο τελικά άλλαξε γνώμη.