Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για την άρση ασυλίας

Παύλος Πολάκης: Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. "Προαποφασισμένη η απόφαση", ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από την αίθουσα.

Παύλος Πολάκης: Το πρωί της Τετάρτης είχαμε την έναρξη της συζήτησης αναφορικά με την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, με τα πνεύματα να μην αργούν να “οξυνθούν” εντός της αίθουσας. Ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε στο βήμα κρατώντας έναν μεγάλο όγκο εγγράφων, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του, αναφερόμενος σε πολιτική δίωξη και αήθη πράξη εκδίκησης προς εκείνον. Η πρώτη στιγμή έντασης έλαβε χώρα όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε παρατήρηση από τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, όσον αφορά τον χρόνο της ομιλίας του. Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι βρίσκεται στα μισά και στη συνέχεια ο κ. Τασούλας τον προέτρεψε να μπει στο θέμα. “Αυτό είναι το θέμα όχι αν είπα στον Πουλή σκάσε», τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

“Όσο και να προσπαθήσετε, φυλακή δε θα με βάλετε”

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι στα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν για την ανάγκη λήψης πιστοληπτικής γραμμής, ενώ πλέον δείχνει ότι “δεν ανακατεύεται, λες και η Ελλάδα τρέχει σε πράσινα λιβάδια με ξέπλεκες κοτσίδες”. Έπειτα, ο κ. Πολάκης έκανε αναφορά στις δύο του κόρες, τη Σταυρούλα που σπουδάζει στη Νομική και την Πέρσα η οποία πέρασε στην Ιατρική και μάλιστα ήταν παρούσα στη συνεδρίαση.

«Ξέρετε τι μου λένε τα παιδιά μου; Είμαστε περήφανες για σένα, εσάς για το λένε τα παιδιά σας;», τόνισε απευθυνόμενους στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας: “Όσο και να προσπαθήσετε, φυλακή δεν θα με βάλετε”. Η ομιλία του, έκλεισε με… δυο μαντινάδες και τη φράση “ψηφίστε τώρα”.

Η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η απόφαση είναι προαποφασισμένη και τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τη διαδικασία, κάτι που εν τέλει έγινε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση παρέστη και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να τοποθετηθεί υπέρ του Παύλου Πολάκη, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, ωστόσο τελικά άλλαξε γνώμη.