Νέα Πλάγια: Έξι νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης τη Χαλκιδική. Στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής μία γυναίκα 54 ετών και το παιδί της, ένα αγοράκι 8 ετών από τη Ρουμανία έχασαν τη ζωή τους, όταν καταπλακώθηκαν από πτώση στεγάστρου σε ταβέρνα. Στο σημείο τραυματίστηκε ακόμα μία γυναίκα. Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες στα Νέα Πλάγια είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Μπαλκόνια γκρεμίστηκαν, τζαμαρίες ξηλώθηκαν, αυτοκίνητα ανατράπηκαν και πλήθος σπιτιών πλημμύρισε.Επί τόπου έφτασε από την πρώτη στιγμή στο σημείο ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής κεντρικής Μακεδονίας, Μιλτιάδης Πουρσανίδης και ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Παχίδης.
Νέα Πλάγια: Σοκάρουν οι δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα
Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν στην ταβέρνα την ώρα της τραγωδίας είπε πως ξαφνικά έπεσε το στέγαστρο αλλά δεν πρόλαβαν να σώσουν τη γυναίκα, που καταπλακώθηκε. Ο 8χρονο αγόρι δεν έδειχνε τραυματισμένο αλλά «σταμάτησε να αναπνέει». Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Εικόνες σοκ από την παραλία στα Νέα Πλάγια
Ομπρέλες, ξαπλώστρες, καρέκλες τις έχει πάρει ο αέρας, πολλά δέντρα έχουν κοπεί και έχουν πέσει στο δρόμο, στέγες έχουν ξηλωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν σπεύσει να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
Έρευνες για έναν αγνοούμενο
Την ίδια ώρα έρευνες διεξάγει το Λιμενικό Σώμα στην θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό 62χρονου ψαρά. Όπως έγινε γνωστό, είχε πάει με την ξύλινη βάρκα του γύρω στις 18.00 για ψάρεμα· έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Πηγές προσκείμενες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο ΕΚΑΒ αναφέρουν δεκάδες περιπτώσεις τραυματιών που διακομίστηκαν με ασθενοφόρα ή μετέβησαν με ιδιωτικά οχήματα σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης όπου εισήχθησαν και νοσηλεύονται.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική
Το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολυγύρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει δεχθεί μέχρι στιγμής πάνω από 600 κλήσεις για παροχή βοήθειας στις πληγείσες από την φονική καταιγίδα περιοχές της Χαλκιδικής και, σε 235 περιπτώσεις, έγινε επέμβαση για διασώσεις ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών. Η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λίγο μετά τα μεσάνυχτα.