Ηλίας Κασιδιάρης: Στη Χρυσή Αυγή δεν μπορούν ακόμα να “χωνέψουν” την ήττα τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, που τους βγάζει εκτός Βουλής. Το ναζιστικό κόμμα συγκέντρωσε στις μόλις 165.709 ψήφους (ενσωμάτωση 100%). Στις ευρωεκλογές του Μαΐου είχε πάρει 275.734 ψήφους, κάτι που σημαίνει ότι σε έναν μήνα, έχασε 110.000 ψηφοφόρους.
Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, η διαφορά είναι συντριπτική. Στις πρώτες εκλογές του 2012 πήρε 440.894 και ποσοστό 6,97%, στις δεύτερες του 2012 425.990 ψήφους και ποσοστό 6,92%. Τον Ιανουάριο του 2015 συγκέντρωσε 388.186 ψήφους και ποσοστό 6,28% και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα και τον Σεπτέμβριο του 2015 379.581 ψήφους και ποσοστό 6,99%. Επτά χρόνια μετά την πρώτη είσοδό της στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή, είναι εκτός.
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε μετά τα αποτελέσματα, με προκλητικότητα στις δηλώσεις του. «Η Χρυσή Αυγή δεν τέλειωσε. Ο αγώνας για τον εθνικισμό συνεχίζεται. Επιστρέφουμε εκεί που γίναμε δυνατοί, στους δρόμους και στις πλατείες και θα αγωνιστούμε σκληρά ενάντια στον μπολσεβικισμό και τον άγριο καπιταλισμό που έρχεται», δήλωσε με απειλητικό ύφος. Μάλιστα, ο Μιχαλολιάκος τελείωσε το μήνυμα του με τη φράση «Ζήτω η νίκη», ένα από τα συνθήματα του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας και πολλών νεοναζιστικών οργανώσεων.
«Μετά το σκανδαλώδες εκλογικό αποτέλεσμα, που εμφανίζει τον Λαϊκό Σύνδεσμο εκτός βουλής για ελάχιστο αριθμό ψήφων, η νομική υπηρεσία του κόμματος προβαίνει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την Επικράτεια», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων.
Ηλίας Κασιδιάρης: “Προχωράμε σε άμεση επανακαταμέτρηση των ψήφων”
Την επανακαταμέτρηση των ψήφων είχε γνωστοποιήσει και ο μέχρι πρότινος βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω Twitter. «Προχωράμε σε άμεση επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την Επικράτεια! Θα μετρήσουμε κάλπη προς κάλπη όλες τις ψήφους και θα ανατρέψουμε το σχέδιο του συστήματος ενάντια στην φωνή των Ελλήνων» έγραψε χαρακτηριστικά
Η νομική διαδικασία που η Χρυσή Αυγή ακολουθεί είναι η προσφυγή στα κατά τόπους πρωτοδικεία και η κατάθεση αιτήματος επανακαταμέτρησης. Στη συνέχεια κι εφόσον βρεθούν διαφορές, τα στελέχη του κόμματος μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις και να πάνε στο Εκλογοδικείο.