Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέο “όχι” στο αίτημά του για χορήγηση άδειας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αρνήθηκε για τρίτη φορά το αίτημα για χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο τρομοκράτη.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Στο κενό έπεσε και η τρίτη προσπάθεια του αρχιεκτελεστή της 17Ν για χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του καταδικασμένου τρομοκράτη. Το συμβούλιο έκανε γνωστή την απόφαση του πριν από λίγο και ουσιαστικά υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα.

Πριν από λίγες μέρες η εισαγγελέας  είχε υποβάλει πριν μερικές ημέρες πρόταση ενώπιον του συμβουλίου αναφέροντας πως μπορεί ο νέος Ποινικός Κώδικας που ισχύει από την 1η Ιουλίου να προβλέπει πλημμεληματικές ποινές για συμμετοχή σε στάση, ωστόσο του απέδωσε το αδίκημα διέγερσης τέλεσης πλημμελημάτων μέσω επιστολών του, που θεωρήθηκαν εμπρηστικές. Το σκεπτικό της εισαγγελέα αναφέρει ότι από τη στιγμή που ο Κουφοντίνας δεν έχει δηλώσει μεταμέλεια δεν έχει δείξει και καμία ηθική βελτίωση.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Οι αντιδράσεις στο παρελθόν

Το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα επανακρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που είχε αναιρέσει το προηγούμενο απορριπτικό βούλευμα του ίδιου δικαστικού συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη φορά που ο “Λουκάς” εισέπραξε αρνητική απάντηση είχε ξεκινήσει απεργία πείνας θέτοντας την υγεία του σε σοβαρό κίνδυνο. Παράλληλα ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν δεκάδες κινητοποιήσεις. Αποκορύφωμα ήταν όταν μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν στην είσοδο της Βουλής και πέταξαν κόκκινη μπογιά.