Ο Δημήτρης Καμμένος ανακοίνωσε σε συνέντευξη του την απόφαση του να αφήσει πίσω την πολιτική του πορεία. Ωστόσο, ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στο μέλλον, εφόσον ευδοκιμούν οι συνθήκες. Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη (20/6), ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο επόμενο επαγγελματικό βήμα του μετά την πολιτική. Αποκάλυψε ότι θα εργαστεί ξανά στον ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα με τις νέες τεχνολογίες και το πως μπορούν αυτές να εφαρμοστούν στην υπηρεσία του πολίτες, στους δήμους και τις περιφέρειες. «Η πολιτική εμπειρία ήταν εξαιρετική για μένα. Πήγα από τον ιδιωτικό τομέα στην πολιτική και τώρα από την πολιτική επιστρέφω στον ιδιωτικό τομέα.
Επιστρέφω στην εργασία μου και στην οικογένειά μου. Αυτό με το οποίο θα ασχοληθώ, σίγουρα λόγω της εμπειρίας που είχα πριν αλλά και της εμπειρίας στην πολιτική, θα είναι οι νέες τεχνολογίες, το internet of things και το πώς οι εφαρμογές με νέες τεχνολογίες θα μπουν στην υπηρεσία του πολίτη, σε δήμους και περιφέρειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Παράλληλα, ο ίδιος παραδέχθηκε τις συζητήσεις που υπήρξαν με τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι δεν καρποφόρησαν μιας και δεν υπήρχε η κατάλληλη «χημεία», όπως είπε: «Δεν βρέθηκε η χημεία αυτή τη στιγμή. Δεν έδεσαν τα συστατικά της χημικής εξίσωσης», αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί «αργότερα…». Όπως τόνισε, στόχος του πλέον είναι «να δώσω δουλειά σε κανέναν άνθρωπο».
Η πολιτική σταδιοδρομία του Δημήτρη Καμμένου
Θυμίζουμε πως ο κ. Καμμένος εξελέγη βουλευτής στη Β’ Πειραιά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015. Στην κυβέρνηση Τσίπρα που σχηματίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 τοποθετήθηκε υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ωστόσο, στην εν λόγω θέση παρέμεινε μόλις μια ημέρα λόγω αντιδράσεων για την επιλογή. Στις 5 Ιουλίου 2017, εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Στις 16 Ιουνίου 2018, ψήφισε θετικά στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή το Μακεδονικό και την ίδια ημέρα διεγράφη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Εν συνεχεία, αρνήθηκε να παραιτηθεί και να παραδώσει την αντιπροεδρία της Βουλής, αλλά τελικώς το έπραξε.
Στις 10 Ιουλίου 2018, ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος μαζί με το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Μπαλτάκο, θέτοντας ως στόχους τη «μη παράδοση του ονόματος “Μακεδονία” σε Σλάβους», καθώς και τον αγώνα ενάντια στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Οκτώβριο γνωστοποίησε από κοινού με τον Μπαλτάκο, ότι το όνομα του κόμματος είναι Δύναμη Ελληνισμού. Ωστόσο, ο Τάκης Μπαλτάκος παραιτήθηκε από το κόμμα μόλις πέντε μήνες μετά την ίδρυση του, επιλέγοντας να πολιτευθεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους οποίους και ήταν υποψήφιος στις Ευρωεκλογές.