Γεύση

Παγωτό: Με καρύδα και δυο απλά υλικά (vid)

Μια γρήγορη και απλή συνταγή για να απολαύσετε σπιτικό παγωτό.

Όταν έρχεται το καλοκαίρι, όλοι ψάχνουμε τρόπους για να δροσιστούμε. Ένας από αυτούς είναι να φάμε ένα δροσερό παγωτό. Η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη αν είναι φτιαγμένη από τα δικά σας χέρια. Ακούγεται δύσκολο, αλλά στην παρακάτω συνταγή θα δείτε ότι είναι απλό. Χρειάζεστε καρύδα και δυο απλά υλικά.

Συστατικά συνταγής

Για το παγωτό

  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για το σερβίρισμα

  • 400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • toppings της αρεσκείας μας (κονφετί, τρουφάκια, σκαλιέτες, πολύχρωμα τρουφάκια)
  • μπισκότα τριμμένα
  • φουντούκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παγωτό

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα καρύδας, το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τις ειδικές θήκες για παγωτό που έχουμε περάσει τα ειδικά ξυλάκια και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες.

Για το σερβίρισμα

  • Ξεφορμάρουμε και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Σερβίρουμε με τα toppings της αρεσκείας μας.

Η συνταγή ανήκει στην Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com