Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ορισμένοι έχουν την άποψη ότι οι εταιρείες, οι οργανισμοί, οι φορείς του Δημοσίου θα πρέπει να πάψουν να εργάζονται ένα με δύο μήνες πριν από τις εκλογές. Θα πρέπει να σταματήσουν να υλοποιούν τα προγράμματα που έχουν αποφασιστεί καιρό πριν, θα πρέπει να κατεβάσουν μολύβια, στυλό, να κλείσουν κομπιούτερ και να αφήσουν στη γωνία τσάπες, γκαζμάδες και τα μηχανήματα σβηστά.
Γιατί άραγε; Για να μην τους κατηγορήσουν οι εμφορούμενοι από τις προαναφερόμενες ιδέες ότι κάνοντας το έργο τους και εκτελώντας το καθήκον τους θέλουν να πάρουν μίζα. Μπορεί να έχουν και δίκιο αν κρίνουμε από το αμαρτωλό παρελθόν, όταν η μίζα βασίλευε και τίποτα δεν προχωρούσε χωρίς… λαδάκι.
Βλέπετε οι οπαδοί της προαναφερόμενης αντίληψης πιστεύουν πως όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν. Μόνο που δεν είναι όλοι γουρούνια. Υπάρχουν και άνθρωποι αξιοπρεπείς, οι οποίοι θεωρούν πως οφείλουν να κάνουν το καθήκον τους, να επιτελέσουν το έργο τους.
Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης Μπενίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος έπεσε θύμα οπαδών της προαναφερόμενης αντίληψης.
Του επιτέθηκαν και τον κατηγόρησαν «για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στην ΕΥΔΑΠ με στόχο να μοιραστούν δουλειές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ πριν από τις εκλογές με διαδικασίες εξπρές». Έφεραν αποδείξεις; Όχι βεβαίως. Μόνο εικασίες εξέφρασαν γιατί προχώρησε, όπως λένε κάποιοι γνωρίζοντες (ποιοι δεν μας λένε) γρήγορα ο διαγωνισμός για το έργο της λειτουργίας και διαχείρισης του Κέντρου Επεξεργασίας Λιπασμάτων (μάλλον Λυμάτων θα εννοούν οι συγγραφείς) Ψυτάλλειας (ΚΕΛΨ) για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ποιο είναι το έγκλημα; Όρισε μικρό χρόνο, κατά τους συντάκτες του δημοσιεύματος για τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές.
Ο Γιάννης Μπενίσης με επιστολή του ενημέρωσε ότι η διαδικασία για το έργο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 με διακήρυξη όσων ζητούνται ως τον Ιούνιο 2018 και η τελική απόφαση ελήφθη στις 17 Απριλίου, πολύ πριν δηλαδή από τις εκλογές οι οποίες επρόκειτο να γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Οι έχοντες την αντίληψη που προανέφερα εκτός των άλλων απαγορεύουν να συντάξει απαντητική επιστολή κάποιος την Κυριακή και μία ημέρα πριν από την Αργία του Αγίου Πνεύματος. Αν το κάνει, διαπράττει πράξη ύποπτη. Θαυμάστε τη μομφή που εκτοξεύουν.
Την επιστολή τη «συνέταξε – σύμφωνα τουλάχιστον με την ημερομηνία που αυτή φέρει- ημέρα Κυριακή και μία ημέρα πριν από την αργία του Αγίου Πνεύματος.» Γιατί κύριε Μπενίση μου κι’ εσείς δεν περιμένατε την Τρίτη ή την Τετάρτη ή ακόμα και την Πέμπτη. Χάθηκε ο κόσμος; Βλέπετε η έννοια της ευαισθησίας, της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας μάλλον έχει και χρονικά όρια ή ενδεχομένως να μην είναι τόσο ευρέως διαδεδομένη και επομένως διαπράξατε μέγιστο λάθος, που βιαστήκατε και γράψατε την επιστολή Κυριακή και μάλιστα πριν από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.
Το γεγονός ότι δεν παραιτηθήκατε από την ΕΥΔΑΠ, αλλά ζητήσατε για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας να αξιολογηθείτε για άλλη θέση στην ΕΥΔΑΠ από εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου (η αξιοποίηση γίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και ανεξάρτητη εταιρεία, μικρή σημασία έχει. Ισως γιατί στο χώρο τους να είναι ως και άγνωστες λέξεις).
Και για να μην μακρηγορούμε, όπως αναφέρει ο ιστότοπος newsit.gr «στα θετικά της επιτυχημένης θητείας του (σ.σ. του Γιάννη Μπενίση) καταγράφεται μεταξύ άλλων η για πρώτη φορά αξιολόγηση των Γενικών Διευθυντών της ΕΥΔΑΠ και το προκαθαρισμένο πρόγραμμα της εταιρείας με στόχους που όλοι επιτεύχθηκαν».
Τέλος, αν κάποιος άλλος είχε τη λογική που προαναφέρθηκε στην αρχή θα μπορούσε να αναρωτηθεί: Γιατί άραγε να καθυστερήσει ο διαγωνισμός; Ποιος ή ποιοι δεν πρόλαβαν τον διαγωνισμό;
Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ