Οι μπάρες με μέλι είναι ένα από τα καλύτερα σνακ για κάποιον που θέλει κάτι νόστιμο και ελαφρύ. Πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν μέσα μύρτιλα και βερίκοκα. Ακούγεται περίπλοκο, αλλά όπως θα δείτε και στην παρακάτω συνταγή είναι πολύ απλό.
Συστατικά συνταγής
- 100 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. φιστικοβούτυρο
- 150 γρ. μέλι
- 300 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 70 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
- 70 γρ. μύρτιλα αποξηραμένα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 70 γρ. κολοκυθόσπορο
- αλάτι
- 50 γρ. καρύδα τριμμένη
- 300 γρ. βρόμη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το φιστικοβούτυρο, το μέλι, τους χουρμάδες ψιλοκομμένους, τα βερίκοκα ψιλοκομμένα, τα μύρτιλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τους κολοκυθόσπορους, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και αρχίσει να σφίγγει το μείγμα. Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, τη βρόμη και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί όλη η βρόμη από το μείγμα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25×32 εκ. και απλώνουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας.
Σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα και πιέζουμε με ένα μικρότερο σκεύος ώστε να ισιώσει όλη η επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μπάρες με πριονωτό μαχαίρι.
Η συνταγή ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com