Γεύση

Πένες φούρνου, για όλη την οικογένεια

Οι πένες φούρνου είναι η ιδανική επιλογή αν έχει... περάσει η ώρα και δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε.

Σήμερα ετοιμάζουμε πένες φούρνου, εύκολα, νόστιμα και οικονομικά. Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με ντομάτα και τυριά. Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια, με τη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Πένες φούρνου: Τα υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 καρότα
  • 250 γραμ. μανιτάρια
  • λίγο θυμάρι φρέσκο
  • λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 3 ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 500 γραμ. πένες
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα (125 γρ.)
  • φύλλα βασιλικού
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πένες φούρνου: Η διαδικασία για να φτιάξετε τη συνταγή

  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά που θα βάλουμε με τις πένες στο φούρνο, δηλαδή, μελιτζάνες, κολοκύθια, καρότα, πιπεριές, μανιτάρια, σκόρδο και κρεμμύδι.
  • Τα βάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τα βότανα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10λεπτά επιπλέον (αν θέλετε, χρησιμοποιήστε ντομάτες εμπορίου ψιλοκομμένες).
  • Ωστόσο, βράζουμε το 1 λίτρο νερό με τον κύβο λαχανικών. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 8 λεπτά.
  • Στο τέλος, θα έχει μείνει περίπου 1 φλ. νερό στα ζυμαρικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στα ζυμαρικά με το νερό τους, την παρμεζάνα. (Προσοχή, δεν τα στραγγίζουμε).
  • Τα ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με φέτες ντομάτας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά
  • Τέλος, προσθέτουμε σε κομμάτια τη μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10λεπτά.