Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Θέλει τον Ράιον Μπράουν

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν και ένα από τα ονόματα που τον ενδιαφέρουν είναι εκείνο του Ράιον Μπράουν.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι συναντήθηκαν με τον Ντέιβιντ Μπλατ για να συζητήσουν. Οι δύο πλευρές ουσιαστικά τα έβαλαν κάτω και ετοίμασαν το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Ο στόχος τους, ένας και μοναδικός. Να επιστρέψει ο… κανονικός Ολυμπιακός και να μην επαναληφθεί μια σεζόν σαν τη φετινή. Ήδη, μάλιστα, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας. ‘Ενας από αυτούς σύμφωνα με το «Sportime» είναι ο Ράιον Μπράουν, που αγωνίστηκε στον Προμηθέα Πάτρας.

«Ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο στόχαστρο τον Αμερικανό παίκτη του Προμηθέα, που έκανε θραύση φέτος. Οι Πατρινοί έφεραν τον 27χρονο (1,98μ.) φόργουορντ στο «Δημήτρης Τόφαλος» από τη γαλλική Ντιζόν. Ο Ράιον Μπράουν ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Οχι ότι δεν ήταν ένας καλός παίκτης. Δεν είχε κάνει ως τότε όμως, κάτι εξωπραγματικό.

Ράιον Μπράουν: Η διαδρομή του

Ο Αμερικανός αποφοίτησε με το Κολέγιο του Μαϊάμι. Δεν έγινε ντραφτ και αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό. Επαιξε στην Χάποελ Τελ Αβίβ (2014), πήγε στο Βέλγιο και την Εξέλσιορ (2014-16), μετακόμισε στην… παγωμένη Φινλανδία (Κατάγια) τη σεζόν 2016-17 και ξαναγύρισε στην Εξέλσιορ (2017-18).

Το ξεπέταγμα στην Πάτρα

Στον Προμηθέα έδειξε από νωρίς ότι μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Η ταχύτητά του, η εκρηκτικότητά του και η έφεσή του στο σκοράρισμα (σουτάρει με καλά ποσοστά και από την γραμμή των 6.75μ.), αλλά και στα ριμπάουντ και στις ασίστ τον έκαναν μια από τις βασικές «ατραξιόν» της ομάδας. Η άμυνα, πάντως, δεν είναι στα… καλά χαρτιά του.

Στην Α1 ο Αμερικανός έπαιξε 25 ματς στην κανονική περίοδο με τον Προμηθέα και είχε μέσο όρο 11,32π. (με 33,93% στα τρίποντα), 3,04ριμπ., 2,44ασ., 1κλεψ. και μόλις 1,2 λάθη. Στα πλέι οφ έχει παίξει σε 3 ματς ως τώρα και έχει μ.ο. 8,33π. (με 60% στα τρίποντα – 3/5), 2ριμπ., 3,33ασ., 1,3 λάθη.

Στο BCL… έβγαλε μάτια και είχε 15,3π., (με 37.9% στα τρίποντα), 4,8ριμπ., 1,9ασ., 0,9κλεψ., 1,5 λάθη.

Ο Μπράουν είχε τραβήξει από νωρίς το βλέμμα πολλών ομάδων πάνω του και ο Ολυμπιακός ήταν μια από αυτές. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θεωρεί ότι μπορεί να υπηρετήσει το γρήγορο μπάσκετ που θέλει να παίζει η ομάδα. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στρέψει για τα καλά το στόχαστρό τους πάνω του», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του «Sportime».