Ο Κώστας Ευρυπιώτης έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση το τελευταίο διάστημα.
Ποιος ήταν o Κώστας Ευρυπιώτης
Ο Κωνσταντίνος Ευριπιώτης (5 Μαρτίου 1963) ήταν Έλληνας ηθοποιός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου.
Ο Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη της Αθήνας το 1963. Είναι ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Στην ηλικία των 17 ετών “έχασε” τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον ώθησε στο να γίνει πιο εκφραστικός στη δουλειά του. Έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα μαζί με τον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του, και τον παρότρυνε να γραφτεί στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη. Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός το 1981.
Ο Ευριπιώτης νυμφεύτηκε και έχει χωρίσει με την Βάλια Κωστοπούλου. Έχει δύο παιδιά, τον Ίωνα και τον Αδαμάντιο. Τον Μάιο του 2018 δήλωσε ότι έκανε μία σοβαρή εγχείρηση στο κεφάλι, καθώς είχε μια φλεγμονή, τα συμπτώματα της οποίας τον απομάκρυναν από τις πρόβες της παράστασης Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης. Τον Μάρτιο του 2019 μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού. Από τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε ότι νοσηλεύεται στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο λόγω καρκίνου.
Η περιπέτεια της υγείας του Κώστα Ευριπιώτη, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά, με την παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», όταν διαπίστωσε ότι ξεχνούσε τα λόγια του και είχε έντονους πονοκεφάλους. Ο ηθοποιος βρέθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και η μαγνητική έδειξε φλεγμονές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση που κράτησε επτά ολόκληρες ώρες.
Η τελευταία φωτογραφία του γνωστού κωμικού ηθοποιού ήταν μέσα από το θάλαμο του νοσοκομείο όπου γιόρτασε τα γενέθλιά του τον περασμένο Μάρτιο έχοντας στο πλάι του τους δυο γιους του. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό Εγώ, όταν «έφυγε» από τη ζωή ο αδερφός του, ο Κώστας Ευρυπιώτης είχε δηλώσει για την απώλεια του θανάτου: «Η μεγαλύτερη συναισθηματική δυσκολία είναι όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο, ιδιαίτερα μέσα στην οικογένεια. Αυτό μπορεί να μην ξεπεραστεί ποτέ ή να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να το ξεπεράσεις. Πριν από χρόνια όταν ξεκινούσα στη δουλειά, έχασα το μεγάλο μου αδελφό από καρκίνο. Μπροστά στην απώλεια, τι να μετρήσεις;».
Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές όπως τις: «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» και άλλες.
Στη συνείδηση του κοινού έμεινε για τον τηλεοπτικό του ρόλο ως ο «παλιός »σμηνίτης «Γεώργιος Βλάχος» στην επιτυχημένη κωμική σειρά του ANT1 «Της Ελλάδος τα παιδιά».