Video

Τελικός Europa League 2019: Οι αρχές σταματούσαν για… έλεγχο οπαδούς με φανέλες Μχιταριάν (vid)

Τελικός Europa League 2019: Ακόμη και οι θαυμαστές του Χένρικ Μχιταριάν είναι ανεπιθύμητοι στο Αζερμπαϊτζάν, λόγω των κακών σχέσεων της Αρμενίας με τη χώρα που φιλοξενεί τον τελικό ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ.

Τι συμβαίνει ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία – Οι δηλώσεις του Μχιταριάν

«Έχοντας αξιολογήσει όλες τις επιλογές, έπρεπε να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση ότι δεν θα ταξίδευα με την ομάδα για τον τελικό του Europa League. Είναι παιχνίδια που δεν συμβαίνει να τα παίζεις συχνά και με λυπεί το να τη χάσω», δήλωσε ο διεθνής άσος. Η κατάσταση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας παραμένει τεταμένη λόγω του θέματος στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις και ήδη στο παρελθόν ο Μχιταριάν είχε χάσει παιχνίδια που οι ομάδες του έπρεπε να παίξουν στο Αζερμπαϊτζάν.

«Εξετάσαμε διεξοδικά όλες τις επιλογές προκειμένου ο Μίκι να είναι μέρος της ομάδας, αλλά μετά τη συζήτηση με τον ίδιο και την οικογένειά του συμφωνήσαμε ότι δεν θα λάβει μέρος στην αποστολή», ανακοίνωσε ο σύλλογος. Να σημειωθεί πάντως ότι η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν είχε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες ότι ο Μχιταριάν θα μπορούσε να μεταβεί στο Μπακού χωρίς προβλήματα.