Noodles με γλυκόξινη σάλτσα, μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές της ασιατικής κουζίνας! Αν δεν την έχετε δοκιμάσει, σπεύσατε!
Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα: Υλικά Συνταγής
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία noodles αυγού
- 1 συσκευασία σάλτσα γλυκόξινη
- 1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
- 1 καρότο (κομμενο σε λεπτές φέτες)
- 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
- 1/2 κεφάλι μπρόκολο (κομμένο σε μικρές μπουκιές)
- 6 φρέσκα baby καλαμπόκια
- λίγες φρέσκες φύτρες φασολιών
- 4 φρ. κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
Εκτέλεση
- Για τα noodles με γλυκόξινη σάλτσα, βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ τα νουντλς αυγού και τα περιχύνουμε με βραστό νερό να τα σκεπάζει. Με τσιμπίδα τα ανακατεύουμε να χωρίσουν μεταξύ τους και να μαλακώσουν.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε το λάδι.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5′ ανακατεύοντας το να αλλάξει χρώμα και να ψηθεί. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζιντζερ και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3΄ να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, κομμένα σε φέτες ή σε μικρά καρέ.
- Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε 1/3 φλ. νερό, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την εστία στο μέτριο. Βράζουμε για 2΄.
- Τέλος, προσθέτουμε το μισό μπουκάλι σάλτσα, τα μαλακά νουντλς, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγομαγειρεύουμε για 2-3΄ επιπλέον
- Σερβίρουμε σε 4 μπολ αμέσως.
Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου / argiro.gr