Κοκκινιστό κοτόπουλο στο φούρνο: Το κοκκινιστό κοτόπουλο είναι ο αδιαφιλονίκητος μετρ του κυριακάτικου τραπεζιού. Πλούσια σάλτσα, γλυκά αρώματα και κρέας (λευκό ή κόκκινο), ένα μικρό σύμπαν από γεύσεις στο κύριο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 800γρ.- 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 500γρ.-700γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- 1 κ.σ. κοφτή δυόσμος
- 1 φύλλο δάφνης
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί τα φιλέτα κοτόπουλο. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την πάπρικα, το δυόσμο, τη ρίγανη, το καρότο και τις πιπεριές. Βάζουμε σε μεταλλικό κλιπ τσαγιού (ή σε τούλι) τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα και το τοποθετούμε στο πυρέξ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να σταθεί εκτός φούρνου περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με πιλάφι σπυρωτό.
πηγή: cooklos.gr