Γεύση

Μακαρόνι κοφτό ψιλό με πέστο αρακά

Μία εύκολη συνταγή για μακαρόνι κοφτό ψιλό με πέστο αρακά

Μακαρόνι κοφτό ψιλό με πέστο αρακά: Πεντανόστιμο, εύκολο και πολύ αγαπημένο

Υλικά συνταγής

  • για τα ζυμαρικά
  • 500γρ. μακαρόνι κοφτό ψιλό (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
  • για το πέστο
  • 250γρ. αρακάς
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια άνηθος
  • ⅓ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ⅓ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία συνταγής

  • Ξεκινάμε με τη διαδικασία για το πέστο. Βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε σ’ ένα μπλέντερ τον αρακά, το κουκουνάρι, το σκόρδο και τον άνηθο.
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστο.
  • Το βγάζουμε σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται.
  • Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τα κοφτά μακαρονάκια. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα.
  • Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ⅓ του ποτηριού από το νερό τους, στον αναγραφόμενο συσκευασία χρόνο βρασμού , να είναι αλ ντέντε.
  • Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το πέστο, το νερό και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε.

πηγή: cooklos.gr