Μακαρόνι κοφτό ψιλό με πέστο αρακά: Πεντανόστιμο, εύκολο και πολύ αγαπημένο
Υλικά συνταγής
- για τα ζυμαρικά
- 500γρ. μακαρόνι κοφτό ψιλό (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
- για το πέστο
- 250γρ. αρακάς
- 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωνάρια άνηθος
- ⅓ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- ⅓ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
- Ξεκινάμε με τη διαδικασία για το πέστο. Βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σ’ ένα μπλέντερ τον αρακά, το κουκουνάρι, το σκόρδο και τον άνηθο.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστο.
- Το βγάζουμε σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται.
- Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τα κοφτά μακαρονάκια. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ⅓ του ποτηριού από το νερό τους, στον αναγραφόμενο συσκευασία χρόνο βρασμού , να είναι αλ ντέντε.
- Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το πέστο, το νερό και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε.
πηγή: cooklos.gr