Ο Σολομός είναι ένας από τα πιο νόστιμα ψάρια. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί σεφ τον έχουν σαν αγαπημένο υλικό. Το δημοφιλές ψάρι μπορεί να γίνει ακόμα νοστιμότερο αν συνοδευτεί με μια εξαιρετική σως γιαουτιού.
Υλικά συνταγής
Για το σολομό
- 4 φέτες σολομού
- λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
- 2 κ.γ. άνηθος
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σως
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Κάνουμε τη σως: ανακατεύουμε όλα τα υλικά να πάρουν μια κρεμώδη υφή. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα σερβιρίσματος. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και στη συνέχεια τον πανάρουμε.
Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα φιλέτα σολομού, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά). Σβήνουμε με χυμό από 1 λεμόνι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε με τη σως.
Πηγή: cooklos.gr