Σήμερα ετοιμάζουμε μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί, με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Εμβληματικό πιάτο της ελληνικής οικογενειακής κουζίνας. Για να παρασκευάσετε αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε: 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά), 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο, 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου, 2 ποτήρια νερό περίπου, 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη, 3 γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι.
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
- Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το καρότο, το γαρύφαλλο, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
Πηγή: cooklos.gr