Γεύση

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί: Νόστιμο, αρωματικό και εύκολο

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί: Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο

Σήμερα ετοιμάζουμε μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί, με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Εμβληματικό πιάτο της ελληνικής οικογενειακής κουζίνας. Για να παρασκευάσετε αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε: 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά), 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο,  500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου,  2 ποτήρια νερό περίπου, 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη, 3 γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι.

Διαδικασία συνταγής

  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  • Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  • Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το καρότο, το γαρύφαλλο, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  • Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  • Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πηγή: cooklos.gr