Γεύση

Φακοσαλάτα με τόνο: Αρωματική και νόστιμη

Η φακοσαλάτα με τόνο είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.

Σήμερα ετοιμάζουμε φακοσάλατα με τόνο, με λίγα υλικά και γρήγορα. Πρόκειται για την ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα. Για να παρασκευάσετε αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε: 350γρ. φακές, 200γρ. τόνος σε κονσέρβα, 1 κρεμμύδι ξερό, 3 τριμμένα καρότα, 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 2 ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης ψητές, 2 φύλλα δάφνης, 2 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 λεμόνι (ο χυμός του), ½ πορτοκάλι (ο χυμός του), ½ κ.γ. κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Φακοσαλάτα με τόνο: Διαδικασία

  • Βράζουμε για 5 λεπτά τη φακή και πετάμε το νερό.
  • Σε κατσαρόλα με καινούριο νερό, βάζουμε ξανά τη φακή, το κρεμμύδι ολόκληρο και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει η φακή.
  • Αφαιρούμε το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης, σουρώνουμε τη φακή και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τα καρότα, τον άνηθο και τον τόνο.
  • Ετοιμάζουμε το dressing, χτυπώντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και το προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr