Γεύση

Μανιταρόπιτα: Μια πανεύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη πίτα

Μανιταρόπιτα: Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια πεντανόστιμη πίτα.

Μανιταρόπιτα: Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια πεντανόστιμη πίτα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 1 συσκευασία (περίπου 700γρ.) μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλιτζ.κρέμα γάλακτος ή 4 κ.σ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
  • Σβήνουμε με κρασί.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  • Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το κεφαλοτύρι.
  • Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε την διαδικασία για την πίτα.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  • Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  • Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  • Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν το ”τσαλακώσουμε” και βουτυρώνουμε.
  • Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  • Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  • Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  • Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Πηγή: Cooklos.gr