Κολοκυθάκια βραστά σαλάτα: Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή, ιδανική επιλογή για μίνι αποτοξίνωση μετά το Πρωτομαγιάτικο γεύμα σας. Πρόκειται για μία συνταγή που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο προετοιμασίας, ούτε μαγειρέματος.
Κολοκυθάκια βραστά σαλάτα: Τα υλικά της συνταγής είναι τα εξής
- 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά,
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος,
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο,
- ½ κ.γ. μουστάρδα,
- 1 λεμόνι (ο χυμός του),
- αλάτι και πιπέρι.
Η διαδικασία της συνταγής απλή:
- Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά αλλά δεν κόβουμε τις άκρες.
- Σε κοχλάζον νερό με λίγο αλάτι, βάζουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, ανάλογα και με το πόσο μικρά είναι.
- Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Σε μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Μπορούμε να κόψουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες ή να τα σερβίρουμε ολόκληρα.
- Πασπαλίζουμε με άνηθο και περιχύνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.
- Σερβίρουμε και ζεστά και κρύα.
Πηγή: cooklos.gr