Γεύση

Φαρφάλες με ελιές Θάσου: Παραδοσιακή, νηστίσιμη συνταγή

Σήμερα ετοιμάζουμε φαρφάλες με ελιές Θάσου, ακόμα μία νηστίσιμη συνταγή με ζυμαρικά.

Φαρφάλες με ελιές Θάσου: Παραδοσιακή, νηστίσιμη συνταγή.

Φαρφάλες με ελιές Θάσου: Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φαρφάλες
  • 500γρ. χυμός από φρέσκες τομάτες
  • 1 πιπεριά καυτερή (τσούσκα)
  • 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
  • ½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ελιές θρούμπες Θάσου χωρίς κουκούτσι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη φρεσκοτριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Φαρφάλες με ελιές Θάσου: Διαδικασία συνταγής

  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά καυτερή και πράσινη.
  • Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ρίγανη.
  • Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα- δεκαπέντε λεπτά.
  • Παράλληλα σε κατσαρόλα βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
  • Στραγγίζουμε τις φαρφάλες και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τις ελιές και τις φαρφάλες, τον βασιλικό και το νερό που κρατήσαμε.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε.
  • Πριν το σερβίρισμα τρίβουμε ρίγανη και προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Πηγή: cooklos.gr