Φαρφάλες με ελιές Θάσου: Παραδοσιακή, νηστίσιμη συνταγή.
Φαρφάλες με ελιές Θάσου: Υλικά συνταγής
- 500γρ. φαρφάλες
- 500γρ. χυμός από φρέσκες τομάτες
- 1 πιπεριά καυτερή (τσούσκα)
- 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- ½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ελιές θρούμπες Θάσου χωρίς κουκούτσι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη φρεσκοτριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Φαρφάλες με ελιές Θάσου: Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά καυτερή και πράσινη.
- Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ρίγανη.
- Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα- δεκαπέντε λεπτά.
- Παράλληλα σε κατσαρόλα βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
- Στραγγίζουμε τις φαρφάλες και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τις ελιές και τις φαρφάλες, τον βασιλικό και το νερό που κρατήσαμε.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε.
- Πριν το σερβίρισμα τρίβουμε ρίγανη και προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Πηγή: cooklos.gr