Γεύση

Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι: Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι: Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να τους φτιάξετε.

Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι: Αν σας περίσσεψαν ρεβύθια είναι μια καλή ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε σε περίοδο νηστείας.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλέυρι για το πανάρισμα

Διαδικασία συνταγής

  • Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια να φουσκώσουν σε μπόλικο κρύο νερό.
  • Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε με πετσέτα και τα πολτοποιούμε σε μούλτι. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν τα αρώματα.
  • Πλάθουμε στρόγγυλα κεφτεδάκια το μείγμα και πανάρουμε με το αλεύρι.
  • Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
  • Σερβίρουμε με ντιπ με ταχίνι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

πηγή: cooklos.gr