Ελλάδα

“Χαμός” στο Twitter για το μουσείο ερωτικού προσανατολισμού της Νοτοπούλου

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ανακοίνωσε την πρόθεση της για δημιουργία μουσείου ερωτικού προσανατολισμού και το Twitter πήρε φωτιά.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η υποψήφια δήμαρχος ανακοίνωσε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της «Θεσσαλονίκη Μαζί» για τον Πολιτισμό.

Περίοπτη θέση στο πρόγραμμα των μουσείων και των κέντρων διαλόγου, όπου τα χαρακτηρίζει, καταλαμβάνει η ίδρυση «Μουσείου – Κέντρου διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου», σε συνεργασία με τις σχετικές συλλογικότητες της πόλης.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έμεινε ασχολίαστο από αρκετούς χρήστες στο Twitter. Αρκετοί από αυτούς έχουν εύλογες απορίες, όπως το τι εκθέματα θα έχει το συγκεκριμένο μουσείο.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα:

Μεταξύ των προτάσεων της υποψήφιας δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου, είναι:

-Σχεδιάζουμε «Αρχείο Πολιτισμικής Ιστορίας» της Θεσσαλονίκης, με έμφαση στον 19ο και 20ο αιώνα, σε συνεργασία και διασύνδεση με τα υφιστάμενα θεματικά μουσεία. Αναδεικνύουμε την ιστορία χωρίς να είμαστε φοβικοί και φωτίζουμε πολιτισμικές πτυχές που είχαν αποσιωπηθεί γιατί δεν ταίριαζαν στο κυρίαρχο αφήγημα.

-Στηρίζουμε το σχεδιαζόμενο «Μουσείο Ολοκαυτώματος» και συμβάλλουμε στη συλλογή των ταφικών επιγραφών του καταστραφέντος Ισραηλιτικού Νεκροταφείου.

-Προγραμματίζουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου για τον Οθωμανικό και Ισλαμικό Πολιτισμό». Προωθούμε τη γνωριμία του κοινού της πόλης με τα εικαστικά, αρχιτεκτονικά και μουσικά γνωρίσματα της περιόδου.

-Ιδρύουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου», σε συνεργασία με τις σχετικές συλλογικότητες της πόλης.

-Δημιουργούμε «Αρχείο Γυναικείων Κινημάτων» για τους αγώνες των γυναικών για ισότητα και δημοκρατία.

-Σχεδιάζουμε «Μουσείο Εθνικής και Αντιδικτατορικής Αντίστασης» σε κτίριο ιστορικών συμβολισμών (π.χ. στην οδό Φιλίππου – Χριστόπουλου – Δελμούζου).

-Προωθούμε την ίδρυση «Μουσείου Βιομηχανικής Κληρονομιάς» (κλωστοϋφαντουργίας, κατεργασίας δέρματος, αργυροχρυσοχοΐας, δομικών και μηχανολογικών κατασκευών).

-Καθιερώνουμε τη μηνιαία «Ημέρα Μουσείου», με τη συμμετοχή επιστημόνων και καλλιτεχνών της πόλης.