Σήμερα ετοιμάζουμε χταπόδι στη χύτρα με κόκκινες πιπεριές.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής της συνταγής
Υλικά συνταγής
- 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
- 6 κρεμμύδια μικρά
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε χύτρα μαζί με νερό, ολόκληρα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες. Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά απο την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα (ανάλογα και με το μοντέλο της χύτρας).
- Βγάζουμε τα υλικά σε πιατέλα και κόβουμε το χταπόδι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ξύδι και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε.
Χταπόδι στη χύτρα με κόκκινες πιπεριές
Πηγή: cooklos.gr