Γεύση

Χταπόδι στη χύτρα με κόκκινες πιπεριές

Χταπόδι στη χύτρα με κόκκινες πιπεριές. Το μεζεδάκι της παρέας.

Σήμερα ετοιμάζουμε χταπόδι στη χύτρα με κόκκινες πιπεριές.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής της συνταγής

Υλικά συνταγής

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 6 κρεμμύδια μικρά
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Πλένουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε χύτρα μαζί με νερό, ολόκληρα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες. Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά απο την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα (ανάλογα και με το μοντέλο της χύτρας).
  • Βγάζουμε τα υλικά σε πιατέλα και κόβουμε το χταπόδι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ξύδι και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε.

Χταπόδι στη χύτρα με κόκκινες πιπεριές

Πηγή: cooklos.gr