Γεύση

Κριθαρότο με καλαμαράκια

Μυρίζει... θάλασσα η σημερινή συνταγή! Ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα κριθαρότο με καλαμαράκια.

Σήμερα ετοιμάζουμε κριθαρότο με καλαμαράκια.

Κριθαρότο με καλαμαράκια: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. καλαμαράκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 250γρ. κριθαράκι
  • 750γρ. ζωμός λαχανικών
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο στη μέση και σε χοντρά κομμάτια
  • 1 καρότο σε φετούλες
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες κονκασέ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. γεμάτη ταχίνι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Βάζουμε μια πλασοτέ κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά και το καρότο.
  • Σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ενδιάμεσα με ξύλινη κουτάλα.
  • Αν χρησιμοποιούμε φρέσκα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το κόκαλο και τα τρυπάμε ελαφρώς κάτω κάτω.
  • Τα πλένουμε εσωτερικά με τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
  • Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό λεμονιού και το ζωμό σε τρεις δόσεις. Κάθε φορά ανακατεύουμε καλά.
  • Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον άνηθο, το πιπέρι και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr