Σήμερα ετοιμάζουμε κριθαρότο με καλαμαράκια.
Κριθαρότο με καλαμαράκια: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή
Υλικά συνταγής
- 500γρ. καλαμαράκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 250γρ. κριθαράκι
- 750γρ. ζωμός λαχανικών
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
- 1 κολοκυθάκι κομμένο στη μέση και σε χοντρά κομμάτια
- 1 καρότο σε φετούλες
- 2 ντομάτες ώριμες κομμένες κονκασέ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. γεμάτη ταχίνι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε μια πλασοτέ κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά και το καρότο.
- Σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ενδιάμεσα με ξύλινη κουτάλα.
- Αν χρησιμοποιούμε φρέσκα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το κόκαλο και τα τρυπάμε ελαφρώς κάτω κάτω.
- Τα πλένουμε εσωτερικά με τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό λεμονιού και το ζωμό σε τρεις δόσεις. Κάθε φορά ανακατεύουμε καλά.
- Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον άνηθο, το πιπέρι και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr