Το μυδοπίλαφο είναι ένα πολύ γρήγορο και ωραίο φαγητό, με άρωμα θάλασσας.
Υλικά συνταγής
- 25 μύδια με το κέλυφος
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 1/2 φλιτζ. νερό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ πιπεριά καυτερή
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 φλιτζ. ρύζι κίτρινο
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ή σχοινόπρασο
- αλάτι λίγο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία συνταγής
- Αφαιρούμε τα μουστάκια από τα μύδια, καθαρίζουμε το κέλυφος με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι και τα πλένουμε πολύ καλά. Όσα μύδια μείνουν ανοιχτά μετά το καθάρισμα τα πετάμε.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια, το νερό, το κρασί, και σκεπάζουμε με το καπάκι. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά για να ανοίξουν και κουνάμε την κατσαρόλα μια δυο φορές για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα μύδια παραμείνουν κλειστά τα πετάμε.
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με 2 φλιτζ. ζουμί από τα αχνισμένα μύδια, μουστάρδα και την καυτερή πιπεριά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Βγάζουμε τη σάρκα απο το κέλυφος των μυδιών και την προσθέτουμε στο πιλάφι. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να ζεσταθούν τα μύδια.
- Σερβίρουμε προσθέτωντας μερικά κελύφη για γαρνίρισμα.
πηγή: Cooklos.gr