Γεύση

Μυδοπίλαφο

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μυδοπίλαφο που ενθουσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Το μυδοπίλαφο είναι ένα πολύ γρήγορο και ωραίο φαγητό, με άρωμα θάλασσας.

Υλικά συνταγής

  • 25 μύδια με το κέλυφος
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 1/2 φλιτζ. νερό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ πιπεριά καυτερή
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 φλιτζ. ρύζι κίτρινο
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ή σχοινόπρασο
  • αλάτι λίγο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία συνταγής

  • Αφαιρούμε τα μουστάκια από τα μύδια, καθαρίζουμε το κέλυφος με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι και τα πλένουμε πολύ καλά. Όσα μύδια μείνουν ανοιχτά μετά το καθάρισμα τα πετάμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια, το νερό, το κρασί, και σκεπάζουμε με το καπάκι. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά για να ανοίξουν και κουνάμε την κατσαρόλα μια δυο φορές για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα μύδια παραμείνουν κλειστά τα πετάμε.
  • Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με 2 φλιτζ. ζουμί από τα αχνισμένα μύδια, μουστάρδα και την καυτερή πιπεριά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη σάρκα απο το κέλυφος των μυδιών και την προσθέτουμε στο πιλάφι. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να ζεσταθούν τα μύδια.
  • Σερβίρουμε προσθέτωντας μερικά κελύφη για γαρνίρισμα.

πηγή: Cooklos.gr