Tα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας είναι μια εύκολη συνταγή για όσους νηστεύουν αυτή την περίοδο.
Υλικά συνταγής
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σόδα φαγητού
- 1 βανίλια
- 1 κιλό περίπου αλεύρι καλής ποιότητας κοσκινισμένο
- 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ, χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια, την κανέλα, το γαρίφαλο και λίγο αλεύρι ακόμη.
- Διαλύουμε την σόδα φαγητού μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή, πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε, γιατί θα αφρίσει και αν χυθεί, θέλουμε να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια και μην ανοίγει – σκάει. Πλάθουμε την ζύμη σε πλεξούδες.
- Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC.
- Βάζουμε, επίσης, σε ένα πιάτο την καστανή ζάχαρη. Με προσοχή βουτάμε την πάνω πλευρά από τα κουλουράκια μας στη ζάχαρη και βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, όχι παραπάνω, για να είναι μαλακά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
πηγή: Cooklos.gr