Η συνταγή της ημέρας: Σπετζοφάι μανιταριών.
Υλικά συνταγής
- 500γρ. μανιτάρια αγάρικα
- 2-3 μανιτάρια portobello
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
- 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. ζάχαρη καστανή
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
-Κόβουμε τα μανιτάρια portobello σε μικρά κομμάτια και αγάρικα στα δύο με τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους.
-Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το σκόρδο να σοταριστούν μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
-Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη ζάχαρη, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
-Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε λίγο τη σάλτσα να δέσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ και σερβίρουμε.
Η συνταγή της ημέρας: Σπετζοφάι μανιταριών:
Πηγή: Cooklos.gr