Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Σπετζοφάι μανιταριών

Εύκολη, νόστιμη και οικονομική η συνταγή της ημέρας

Η συνταγή της ημέρας: Σπετζοφάι μανιταριών.

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. μανιτάρια αγάρικα
  • 2-3 μανιτάρια portobello
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

-Κόβουμε τα μανιτάρια portobello σε μικρά κομμάτια και αγάρικα στα δύο με τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους.

-Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το σκόρδο να σοταριστούν μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά.

-Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη ζάχαρη, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.

-Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε λίγο τη σάλτσα να δέσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ και σερβίρουμε.

Η συνταγή της ημέρας: Σπετζοφάι μανιταριών:

Πηγή: Cooklos.gr