Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος χωρίς κουρκούτι με σκορδαλιά

Εύκολη και ότι πρέπει για την ημέρα η σημερινή συνταγή.

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος χωρίς κουρκούτι με σκορδαλιά.

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό μπακαλιάρο παστό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζ. αλεύρι

Διαδικασία συνταγής

-Αφαιρούμε από την προηγούμενη μέρα την πέτσα από το μπακαλιάρο και κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε σε νερό το μπακαλιάρο και αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες. Συνολικά, ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από 12 έως 24 ώρες. Το μυστικό είναι ότι όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει ο μπακαλιάρος μας.

-Αφήνουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί και αφαιρούμε τα κόκαλα αν υπάρχουν.

-Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές, τα τινάζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν κι απ’τις δυο πλευρές.

-Σερβίρουμε με σκορδαλιά.

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος χωρίς κουρκούτι με σκορδαλιά:

Πηγή: Cooklos.gr