Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος χωρίς κουρκούτι με σκορδαλιά.
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό μπακαλιάρο παστό
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 φλιτζ. αλεύρι
Διαδικασία συνταγής
-Αφαιρούμε από την προηγούμενη μέρα την πέτσα από το μπακαλιάρο και κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε σε νερό το μπακαλιάρο και αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες. Συνολικά, ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από 12 έως 24 ώρες. Το μυστικό είναι ότι όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει ο μπακαλιάρος μας.
-Αφήνουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί και αφαιρούμε τα κόκαλα αν υπάρχουν.
-Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές, τα τινάζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν κι απ’τις δυο πλευρές.
-Σερβίρουμε με σκορδαλιά.
Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος χωρίς κουρκούτι με σκορδαλιά:
Πηγή: Cooklos.gr