Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Τσιζκέικ κανέλας με πορτοκάλια κονφί

Η συνταγή της ημέρας είναι πραγματικά απολαυστική και γλυκιά.

Η συνταγή της ημέρας: Τσιζκέικ κανέλας με πορτοκάλια κονφί

Υλικά συνταγής

  • για την τάρτα
  • 250γρ. μπισκότα κανέλας
  • 130γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • για τη γέμιση
  • 450γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • για τα πορτοκάλια κονφί
  • 3 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνοπότηρο μπράντι
  • 1 βανίλια
  • 700ml νερό
  • λίγη κανέλα για το σερβίρισμα
  • εναλλακτικά χρησιμοποιούμε γλυκό πορτοκάλι

Διαδικασία συνταγής

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε για ένα βράδυ να ξεπικρίσουν.

Αλέθουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.

Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα μαζί να πάρουν αρκετή υγρασία τα μπισκότα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Στρώνουμε τα μπισκότα σε φόρμα τάρτας, αφού πρώτα την βουτυρώσουμε ελαφρώς. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα υλικά για την κρέμα μέχρι να πήξουν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Στραγγίζουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τα βράζουμε για σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ελαφρώς διάφανα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Πριν το σερβίρισμα, βάζουμε πάνω στο cheesecake τα πορτοκάλια κονφί και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα σκόνη.

Πηγή: cooklos.gr