Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας

Εύκολη, γρήγορη και οικονομική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό κομμένο σε κομμάτια ξαρμυρισμένο
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Φωτογραφία Pixabay


Διαδικασία συνταγής

  • Φτιάχνουμε το κουρκούτι. Ανακατεύουμε τη μπύρα με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ο χυλός μέτριος, ούτε σφιχτός ούτε αραιός.
  • Αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
  • Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι και βουτάμε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
  • Σερβίρουμε με σκορδαλιά με καρύδια.

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας:

Πηγή: Cooklos.gr