Κόσμος

Επίθεση στην Ουτρέχτη: Διαφεύγει ο δράστης – 37χρονος Τούρκος

Επίθεση στην Ουτρέχτη: Η ολλανδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του υπόπτου, ονόματι Γκεκμάν Τανίς (Gökman Tanis) απευθύνοντας έκκληση για πληροφορίες.

Επίθεση στην Ουτρέχτη: 37χρονος Τούρκος γεννηθείς στην Τουρκία φέρεται να είναι ο ύποπτος για την επίθεση στο τραμ.

Η ολλανδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του υπόπτου, ονόματι Γκεκμάν Τανίς (Gökman Tanis) απευθύνοντας έκκληση για πληροφορίες.

Ενώ ζητά από τους πολίτες να μην τον πλησιάσουν,  αλλά να καλέσουν άμεσα την αστυνομία.

https://twitter.com/PolitieUtrecht/status/1107632105780113408?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1107632105780113408&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fnews%2F485915%2Faytos-einai-o-ypoptos-gia-tin-epithesi-sto-tram-stin-oytrehti-37hronos-toyrkos

Νέος συναγερμός στην Ουτρέχτη: Πληροφορίες για πυροβολισμούς σε πολλά σημεία της πόλης

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Ουτρέχτη, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης μετά από την επίθεση με έναν νεκρό κοντά σε τραμ στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου.

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κι άλλες αναφορές για πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της Ολλανδικής πόλης, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Άνδρας άνοιξε πυρ σε τραμ στην Ουτρέχτη

Η Ουτρέχτη τελεί υπό πολιορκία από τις 10:45 (τοπική ώρα) το πρωί, όταν άγνωστος άνδρας (που δεν αποκλείεται να είχε συνεργούς) άνοιξε πυρ κατά επιβατών τραμ στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου!

Ένας άνθρωπος άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά, μονάδα της αντιτρομοκρατικής, ασθενοφόρα και ελικόπτερα της αστυνομίας που απέκλεισαν την περιοχή.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκεται επίσης στο σημείο, ενώ στην περιοχή πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων.

«Δεν αποκλείεται να είναι τρομοκρατικό χτύπημα» αναφέρει ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης διέφυγε. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι του ενός δράστες.

Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν το σημείο, για όση ώρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη (δραστών).

Ένας κάτοικος της περιοχής ονόματι Τζίμι ντε Κόστερ είπε σε τοπικό ΜΜΕ ότι έπεσαν αρκετοί πυροβολισμό κι ότι μια γυναίκα κείτονταν στο έδαφος φωνάζοντας: «Εγώ δεν έκανα τίποτε».

«Ερχόμουν από τη δουλειά μου όταν συνέβη το περιστατικό.

Περίμενα στο φανάρι της πλατείας 24 Oktoberplein και βλέπω στο έδαφος μια γυναίκα, νομίζω ήταν μεταξύ 20 και 35 ετών.

Εκείνη τη στιγμή άκουσα μπαμ, μπαμ, μπαμ τρεις φορές.

Τέσσερις άνδρες βάδισαν πολύ γρήγορα προς το μέρος της και προσπάθησαν να τη σύρουν μακριά και τότε άκουσα ξανά μπαμ, μπαμ, μπαμ και αυτοί οι τύποι την άφησαν.

Μεγάλο χάος εκεί».

Δείτε ζωντανά την εικόνα από το σημείο της επίθεσης στην Ουτρέχτη:

Manhunt for Utrecht shooter is underway after 1 person killed, several injuredREAD MORE: https://on.rt.com/9qe0

Gepostet von RT am Montag, 18. März 2019

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αυτή την ώρα δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν έφοδο σε σπίτι κοντά στο σημείο, στην Trumanlaan.

Η εφημερίδα De Telegraaf αναφέρει ότι ο δράστης πρέπει να είναι φυγάς.

Στο μεταξύ το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε στο μέγιστο στην πόλη.

Τα σχολεία έκλεισαν, ενώ η αριστερή λωρίδα σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους είναι ανοιχτή, για παν ενδεχόμενο.

Ένας δημοσιογράφος ονόματι Yelle Tieleman ανέφερε στο twitter: «Επιχειρούν καρδιοπνευμονική ανάνηψη σε κάποιον στο τραμ.

Πολύ σοβαρή η κατάσταση εδώ. Προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή το θύμα που το μετέφεραν σε ασθενοφόρο».

Η 24 Oktoberplein-Zuid είναι στάση του τραμ της Ουτρέχτης, ολόκληρο το δίκτυο του οποίου έχει ακινητοποιηθεί όσο συνεχίζονται οι έρευνες, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Έκτατα μέτρα στα σύνορα με Βέλγιο και Γερμανία

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

Οι αρχές στην Ουτρέχτη αύξησαν το επίπεδο συναγερμού στο υψηλότερο επίπεδο.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, παρακολουθούνται με ιδιαίτερη προσοχή τα σημεία διέλευσης των συνόρων Βελγίου – Ολλανδίας και εκεί διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Μέτρα στα σύνορα Ολλανδίας – Γερμανίας έλαβε και το Βερολίνο, καθώς οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνες και διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.


*Φωτογραφίες: Twitter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο